Минуло рівно 2 роки відколи утворилась Клесівська об’єднана громада. Саме Клесівська ОТГ була створена в числі перших не тільки на Рівненщині, а й в Україні.

На виборах у 2015 році обрали собі й керівника, яким став учасник АТО, «кіборг» Василь Гриник. Під його керівництвом ця громада стала вдалою, яскравою вітриною реформи децентралізації.

Клесівська ОТГ чи не єдина в області, яка не отримує від держави базової дотації. За два роки річний бюджет громади зріс у 6 разів.

pic Громада навчилася самостійно вирішувати свої проблеми, вдало реалізує проекти та вчасно освоює кошти. Особливу увагу ОТГ приділяє благоустрою території. За короткий час вони самостійно придбали сміттєвоз та 50 сміттєвих баків, трансформатор і генератор. Триває реконструкція очисних споруд, а до кінця року запланували придбати грейдер, трактор та устаткування для ремонту доріг.

У Клесові є власна пожежна частина. Минулоріч за кошти субвенції розвитку вдалося покращити її матеріальний стан. У планах громади розмістити ще одну машину у селі Карпилівка. Громада утримує 6 дошкільних закладів, 5 бібліотек, спортивну та музичну школи.

pic За 2 роки вдалось суттєво покращити умови навчання. Так, у Клесівському ліцеї замінили всі вікна та здійснили ремонт опалювальної системи. А у місцевій школі добудували внутрішні вбиральні, відремонтували чотири класні кімнати та коридор. А вже у школі села Пугач перекрили дах та придбали покриття для підлоги, оновили кабінети. Також провели поточні ремонтні роботи в освітніх закладах сіл Рудня-Карпилівська, Карпилівка, Карасин. До нового навчального року для першокласників громада придбала 158 нових укомплектованих антисколіозних парт та 228 комплектів стільниць. До слова, до кінця року громада запланувала реалізувати ще проект із будівництва ігрового спортивного майданчика.

Повідомляє Рівне нська ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv