У ніч на п’яте листопада невідомі особи незаконно заволоділи автомобілем 26-річної жительки Березного та мотоциклом 38-річного мешканця села Поляни. Упродовж доби поліцейські встановили зловмисників та повернули викрадені транспортні засоби власникам.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Правоохоронці з’ясували, що автомобілем «FIAT Scudo» заволодів колишній чоловік потерпілої, з яким вони розлучені вже близько трьох років. Жінка придбала автівку цьогоріч. Чоловік, знаючи про потаємну схованку, де колишня дружина залишає ключі від квартири, скористався цим. Зайшовши у помешкання, зловмисник взяв ключі від автомобіля, який був припаркований у дворі біля багатоповерхівки. Після цього він сів за кермо та поїхав у напрямку села Михалин. Коли водій у стані алкогольного сп’яніння повертався у Березне, його помітили працівники сектору реагування патрульної поліції Березнівського ВП, оскільки транспортний засіб рухався підозріло. Коли поліцейські почали встановлювати усі обставини, з’ясувалося, що автівка перебуває у розшуку.

Ще одне незаконне заволодіння транспортним засобом тієї ночі було у селі Поляни Березнівського району. Зловмисник із господарства 38–річного місцевого жителя викрав мотоцикл «Sabur». Поліцейські виявили крадія, коли той саме їздив дорогами сусіднього села на викраденому двоколісному. Ним виявився 20-річний мешканець села Бронне, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

За усіма фактами незаконного заволодіння транспортними засобами поліцейські розпочали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic



pic