Його батько з Тунісу, а мама – українка. Сам він чудово не лише розмовляє, а й співає нашою національною мовою. Хоча 23 роки він прожив у теплій країні Туніс, проте, повернувся в рідні краї його матері для здобуття освіти стоматолога.

І ось вже 10 років він живе в Україні. Та доля обрала йому іншу професію. Мова йде про відомого українського виконавця з туніським корінням та фіналіста «Голосу країни» – Аніса Еттаеба. Саме сьогодні, 4 листопада, о 19:00 він разом із Lviv Jazz Orchestra дасть у Рівне нському МБК концерт, присвячений королю каверів – Джо Кокеру. Кореспондентка Рівне 1 поспілкувалася з Анісом і дізналася про його творчий шлях та очікування від концерту.

- Аніс, як у тебе з’явилася любов до музики?

- В дитинстві тато, можна сказати, «змушував» мене ходити на всі «хітові» концерти. Так я полюбив музику. Вся сім’я в мене співоча. Але музичної освіти в мене немає. Навчався в Україні я взагалі на стоматолога. Любив переспівувати пісні та грати на гітарі. Особливо мені імпонували пісні Джо Кокера. Часто знайомі казали, що мій тембр голосу схожий на його. І друзі одного разу мене підштовхнули: «Слухай, тобі пора взяти участь в якомусь шоу». Вони повірили в мене.

- Тобто друзі стали поштовхом до участі в «Голосі країни»?

- Так, друзі стверджували, що в мене все вийде. Тому одного разу прокинувшись зранку, я зателефонував на гарячу лінію шоу «Голосу країни». Мені сказали надіслати відео, на якому співаю. Я надіслав і через 15 хвилин мене перетелефонували. Організатори впевнено повідомили, аби я приїжджав на кастинг до Києва. Я потрапив на третій відбірковий день і виступив останнім. На кастингу я заспівав пісню Джо Кокера «You Are So Beautiful». І в результаті до мене повернулися два тренера – Потап та Тіна Кароль. Звичайно, я обрав команду Тіни.

pic - Якою була для тебе участь в «Голосі країни»? - Якщо чесно, я сам не очікував, що пройду далі. Але так сталося, що я зміг брати участь в «Голосі країни». Також ніколи не вірив у те, що потраплю в прямі ефіри. Та, на щастя, зміг виграти «нокаути». І стати фіналістом проекту. Було також приємно, що на ці ефіри приїхали мої батьки з Тунісу. Це був справжній подарунок долі. Загалом, «Голос країни» дав мені поштовх до розвитку моєї музичної кар’єри. Так само можна сказати і про інших учасників. З ними, до речі, ми підтримуємо спілкування. То ж я раджу всім, хто вагається, обов’язково спробувати свої сили на «Голосі».

- Як далі розвивалася твоя музична кар’єра?

- Спочатку в мене були думки, що після закінчення «Голосу країни» я не зможу далі розвиватися та й всі про мене забудуть. Та сталося не так. Я взяв участь в «Теплому турі» від гурту «Скрябін». Також виступав в оперному театрі Львова. Сам би ніколи не повірив, що вийду на ту сцену у ролі співака. Ще минулого року ми грали концерт в Тунісі. Тепер у нас такий перший пробний тур. Тому сьогодні ми у Рівному. Закінчимо наше турне у Львові.



pic - Яким сьогодні буде виступ у Рівному?

- Це буде аншлаг, драйв, емоції та задоволення. У цей вечір вашій увазі будуть представлені добре відомі хіти, такі як «You Can Leave Your Hat On», «With A Little Help From My Friends», «You Are So Beautiful», «Up Where We Belong» та багато інших. Тобто хіти і 80-х, і 90-х. Це буде трибют, котрий являє собою добірку музичних шедеврів легендарного співака у виконанні кращих музикантів Львова. Впевнений, що рівнянам сподобається.

- Які плани в тебе надалі?

- Мрію зробити турне Європою разом з Джо Кокером. Аби він дізнався про такого співака, як я. Часто кажуть, що ми схожі. Також цікаво було б виступити разом з гуртом «Іспанія». Хочу, аби моя музика подобалася людям.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv