Сьогодні, 31 жовтня, у столиці Росії правоохоронні органи за звинуваченням в шахрайстві заарештували Ігоря Бакая, який з 2005 року був оголошений у міжнародний розшук та переховувався від українського слідства в Росії, де і отримав громадянство. За часів Януковича, в березні 2010 року печерський райсуд столиці закрив всі кримінальні провадження щодо Ігоря Бакая.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

За повідомленнями ЗМІ, Бакая арештували сьогодні в Москві. Разом з ним були затримані його бухгалтер та помічник. Пізніше їх відпустили, водночас сам Бакай перебуває під вартою.

За даними ТСН, екс-голову ДУСі звинувачують у тому, що він обманним шляхом заволодів фінансами сторонніх осіб. На нього є 10 заяв від ошуканих і серед них заява від російського мільярдера, з найближчого кола оточення російського прем’єра Дмитра Медвєдєва - Алішера Усманова, який нібито позичив Бакаю 9 мільйонів доларів. ЗА повідомленнями деяких ЗМІ Ігор Бакай займався в Росії будівництвом нової фінансової піраміди

Джерела повідомляють, що останнім часом Бакай жив, переміщуючись між ОАЕ та Москвою та постійно позичав гроші у знайомих. Бакай після відставки обвинувачувався в перевищенні влади і зловживанні службовим становищем, він з родиною втік до Росії наприкінці 2004 року, де отримав громадянство 2005 року. Його навіть подавали у міжнародний розшук. Зокрема Бакай підозрювався в участі в незаконному продажі майнових комплексів "Готель "Дніпро", "Готель "Україна", а також нерухомості Національного комплексу "Експоцентр України".

pic

У 2002 році Ігор Бакай був гостем у студії "Рівне 1" разом з українськими боксерами Віталієм та Володимиром Кличками: