На території країни та Рівненської області зокрема з 25 травня по 28 вересня 2017 року працівники поліції проводили оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак». Правоохоронці з незаконного обігу вилучили понад 35 тисяч рослин маку та майже 1700 —коноплі.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

За період операції правоохоронці перевірили 191 присадибну ділянку, за результатами яких виявлено 140 фактів незаконних посівів нарковмісних рослин, з яких 121 – маку та 18 — конопель. З незаконного обігу вилучено 36 тисяч 702 рослини: 35 тисяч 036 рослин маку та 1666 рослин коноплі.

Із 140 розпочатих кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого статтею 310 Кримінального кодексу України, 108 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину. До суду направлено 107 кримінальних проваджень. Також за результатами досудового розслідування десятьох осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 106-1 та 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, у 15 провадженнях судом винесено вирок та осіб притягнуто до кримінальної відповідальності: шістьом присуджено штраф у розмірі 1700 гривень, сімом – три роки позбавлення волі з іспитовим строком один рік та одній особі – рік обмеження волі.

Так, 11 липня поліцейські Корецького відділення поліції на земельній ділянці 52-річного жителя села Весняне виявили посів 575 рослин снодійного маку. Через два тижні правоохоронці повторно навідались до господарства цього ж чоловіка. Під час огляду поліцейські виявили 18 тисяч 852 рослини снодійного маку. Утім, чоловік на той час запевняв, що мак — дикорослий і не має наркотичної сировини. Однак експертиза, на яку відправили зразки рослин, довела протилежне.

У вересні суд виніс вирок 52-річному жителю Корецького району. За посів 20 тисяч 427 рослин снодійного маку йому присудили три роки позбавлення волі з іспитовим строком один рік. Якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки, звільняється від відбування покарання. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic



pic



pic



pic