На дверях квартир рівнян з'являться наклейки про нібито тимчасове накладення арешту на їх квартири

Понад тиждень тому, прийшовши з роботи додому, виявив у себе на дверях квартири у м. Рівне наклейку зі змістом: "На дане майно тимчасово накладений АРЕШТ, телефон для довідок:063-511-79-04". Оскільки будь-яких кредитів, позик у моєї сім'ї ніколи не було та не має, я не звернув увагу на дане повідомлення, та зрозумів що це черговий вид шахрайства, "розвод".

Проте, цікавість перемогла, і я передзвонив на номер вказаний у наклейці. На другому кінці слухавки відповів жіночий голос (орієнтовно середніх років), на моє питання щодо наклейки і арешту, в загальному сказала що це стосується певного боргу, та щоб надати повну інформацію попросила повідомити мою адресу та прізвище, ім'я та по-батькові.

Також жіночка відмовилась називати організацію, чи людей, яких вона представляє, чи від імені яких вона діє. Звичайно я відмовив у наданні таких даних (навіщо шахраям надавати про себе додаткову інформацію), лише повідомив назву вулиці та номер будинку, без зазначення квартири, моїх персональних даних та сказав, що Вони самі мають знати кому розклеювали такі повідомлення, на що жінка повідомила, що ніяких відомостей про борг без вказання точної адреси, прізвище, ім'я та по-батькові, вона повідомляти не буде. Далі розмова зайшла у тупик. Я спитав у жінки, чи ознайомлена вона зі ст.190 КК України, на що остання впевнено відповіла, що так, і навіть була обізнана що у цій статті є 4 частини (професіоналка подумав я). Мені точно відомо, що державні установи, організації такого роду наклейками, повідомлення про арешт на майно не розсилають. Залишається тільки здогадуватись, яку мету переслідували казані особи, - чи виманювання у довірливих громадян кошти за не існуючий арешт на їх майно, чи виманювання їх персональних даних для інших шахрайських схем. Вищевказана інформація має бути попередженням для довірливих громадян, щоб не попадались на гачок шахраїв.

pic



pic