Україна поволі, але все ж таки крокує до Європи. Намагаючись запроваджувати реформи, які здатні змінити життя українців на краще. Проте процес реформування передбачає бути тривалим та з перепонами – даються в знаки стереотипи та ментальність українців. Однією із найболючіших галузей, яка просто «волає» про зміни є медицина. Але і вона нарешті потрапила під «законодавчий скальпель» змін.

Низька оплата праці медиків, високі ціни на навчання просто заганяють більшість фахівців у безвихідь чи за кордон. А що ж говорити про пацієнтів, які з острахом думають про черговий візит до лікаря. Космічні ціни на препарати та дорогі процедури – така звична картина у медзакладах. Нині радує те, що Україна починає ставати на шлях перевтілення – впроваджувати інноваційні системи роботи медичних установ на користь пацієнтів. Так, на сьогодні в Україні успішно працює програма «Доступні ліки», завдяки якій пацієнти мають можливість отримати деякі препарати безкоштовно або з частковою оплатою (детальніше про це читайте у матеріалі наших партнерів – Як в Україні працює програма "Доступні ліки" ). Також з вересня 2016 року у медичних закладах країни починають запроваджувати електронну чергу пацієнтів. Рівне наразі знаходиться на перших сходинках по втіленню нової системи. Сьогодні записатися до лікаря через глобальну мережу Інтернет можна у двох поліклініках обласного центру – сервісом електронної реєстратури можуть скористатися пацієнти ЦПМСД «Центральний» та «Північний».

Напевно, кожен, хто звертається за консультацією до лікаря, ніколи не знає, скільки часу витратить у черзі до кабінету. Адже, зазвичай у лікарняних коридорах доводиться вистояти/висидіти довше, ніж триватиме огляд у лікаря. І добре, якщо тим часом не підхопиш якусь застуду від таких же відвідувачів-пацієнтів. Змінити повсякденну картину і покликана електронна черга пацієнтів, завдяки якій записатися на прийом до лікаря можна швидко, просто та без витрачання купи вільного часу у лікарняних коридорах.

ЯК ЗАПИСАТИСЬ НА ПРИЙОМ ДО ЛІКАРЯ «ОНЛАЙН»

На сайті «Рівне електронна охорона здоров’я» обрати портал електронна реєстратура і авторизуватися. Обов’язково вказати свої персональні дані: себто прізвище, ім`я по батькові , адресу проживання та номер мобільного телефону. Після чого ви починаєте пошук лікаря і вибираєте зручний для себе час та день.



pic



pic



pic

“Пошук лікаря ми собі можемо вибрати за прізвищем і по території, адже нині у нас іде територіальний принцип. Коли буде чинне законодавство ми зможемо шукати лікаря за декларацією чи угоду, яку ми будемо укладати,” - Валентина Опанасик, завідувач відділу медичної статистики міського управління охорони здоров’я.

Після того, як людина записалася на прийом через Інтернет, в реєстратурі виписують талон та разом із медичною карткою віддають лікарю. Тоді пацієнт приходить на чітко визначений час і без черг, швидко потрапляє до фахівця.

ОНЛАЙН ОНЛАЙНОМ, А ЖИВА ЧЕРГА НЕ СКАСОВУЄТЬСЯ

Проте нині живої черги та можливості записатися по телефону, ніхто не відміняв. В реєстратурі поліклініки заспокоюють, чітко слідкують за часом, аби не створювалися затори в коридорах, тому пацієнти вчасно потрапляли до свого лікаря.

«До шостої години вони можуть записатися після чого ми переглядаємо ту інформацію роздруковується талон і людина приходить на той час, який записана, а ті люди які приходять так , то талони відповідають тому в котрій годині вони прийшли», - Світлана ДРАПІКОВСЬКА медичний реєстратор.

В майбутньому система зберігатиме й особисті дані пацієнтів та історії хвороби. Створення такого електронного майданчика дозволить об’єднати всі поліклініки України в одній базі. Тоді пацієнт отримає можливість бачити, в яких закладах лікарі найменше завантажені, а в термінових випадках звертатися до того закладу, де черга найменша.

«Все обліковується, що є великий плюс . Коли ми починали роботу, тоді запитували прізвище, ім’я по батькові рік народження, це все вводилося, а тепер називають прізвище, адресу – це усе є у комп’ютерному режимі, відразу на видрук видається талон до спеціаліста» - Олег ШРАМ, головний лікар КЗ ЦПМСД «Центральний».

Електронна черга пацієнтів спрощує роботу і самих медиків. Для лікаря позитив полягає у тому, що він може контролювати відвідування та раціонально розподіляти своє навантаження. Не потрібно буде витрачати час на звіти, адже вся необхідна інформація формується автоматично в електронній системі. 

ЕЛЕКТРОННА РЕЄСТРАЦІЯ vs. ЖИВА ЧЕРГА

Проте не дивлячись на інноваційні технології значна частина рівнян, як не крути, надає перевагу живій черзі, бо кажуть, не чули про нову систему та й зручніше подзвонити по телефону чи просто прийти в поліклініку.

“По телефону записалися, взяли талон, якраз наш час зараз і підходить. Телефон для запису знайшли, а через Інтернет не пробували”

“По телефону записалася, Інтернетом не користуюся”

“Ми по факту прийшли і записалися, про те що можна з дому в електронному варіанті зареєструватися не знали”

Такі, на жаль, реалії сьогодення. Нині запровадження електронної реєстратури пацієнтів — першочергові кроки в медичній галузі. Зокрема, до кінця 2017 року у Рівному повинні обладнати усі поліклініки відповідним обладнанням для реєстратури усіх пацієнтів.

“До кінця цього року ми поставили завдання головним лікарям, що електронні бази пацієнтів у всіх поліклініках у тому числі і «Ювілейний» , і поліклініка перша, і дитячі поліклініки будуть завершені,” - Вікторія ПОКОЄВЧУК, заступник начальника міського управління охорони здоров'я.

В Україні по запровадженні електронної черги та обліку пацієнтів на первинному рівні лідирують міста Вінниця та Вознесенськ. Там усі поліклініки автоматизовані, підключені до системи електронної черги. За такою ж системою працюють поліклініки у Києві, Львові, Сумах та інших містах.

Електронний реєстр пацієнтів – це єдина державна інформаційна система збирання, реєстрації, накопичення відомостей про пацієнта та отриману медичну допомогу. Безперечно – це крок вперед у галузі охорони здоров’я . Адже пацієнт може безпосередньо контактувати з лікарем у будь-який зручний час. Окрім того, йому не потрібно йти в реєстратуру, стояти в черзі, брати талон, таким чином економлячи свій час. А лікарю натомість – розвантажувати свій день та приділяти більше часу на огляд хворих.

Але крім переваг, як зазвичай, не обходиться і без недоліків. Чи то Україна рухається доволі поволі через свою «юність», чи то комусь вигідно, - не зрозуміло. Адже більшість реформ до логічного завершення так не доходять, а зависають у повітрі. Бо то грошей немає, то чиновники не можуть дійти до єдиного знаменника . Наприклад, стосовно електронної черги пацієнтів, нібито поліклініки стартували і вдало, люди реєструються, хоч мізерна частина та черги все рівно залишилися. Плюс до того, якщо для приватних закладів впровадження системи не виглядає занадто складним – адже там і так активно користуються комп’ютерами, – в більшості державних закладах ситуація виглядає набагато гірше. В плані комп’ютерізації за останні десятиліття там майже нічого не змінилося: нема ні комп’ютерів, ні навченого персоналу. Тому крім інформаційної роботи сьогодні потрібно закупити чимало обладнання та навчити частину персоналу елементарної роботи.

«До кінця цього року виділені кошти на придбання обладнання, адже надзвичайно важливо, аби у кожному кабінеті було все, що необхідно лікарю. Виділені кошти на проектно-кошторисну документацію, аби створити локальні мережі. Й аби в подальшому інформаційні системи впроваджувалися не тільки на первинному рівні, тобто у дільничого лікаря, терапевта, а й у вузького спеціаліста,» - Вікторія ПОКОЄВЧУК, заступник начальника міського управління охорони здоров'я.

Коли буде світло в кінці тунелю - поки що сказати важко. Залишається сподіватися на здоровий глузд чиновників та не гальмування системи, а навпаки - повний вперед .

Матеріал із серії "Медицина" виготовлено в рамках проекту "Україна +" від ГО "Інтерньюз Україна".