На гачок шахраїв потрапила ще одна жертва, у якої псевдобанкіри з карткового рахунку виманили майже дванадцять тисяч гривень.

На мобільний телефон 38-річної жительки села Корнин Рівне нського району зателефонувала невідома, яка представилась працівником одного з банків. «Банкірша» повідомила, що хтось намагався зняти кошти з її рахунку та попросила назвати номер картки. Утім, його власниця відмовилася, тож псевдобанкір начебто з’єднала її з начальником служби безпеки банку. Чоловік запевнив, що дії зловмисників потрібно припинити. Аби втертися в довіру жительки Корнина, чоловік назвав перші – стандартні цифри картки. Жінка повірила і таки назвала решту необхідних цифр, а тоді ще й код, який надійшов повідомленням на її мобільний телефон.

Уже невдовзі з рахунку 38-річної жінки зникли грошові кошти у сумі 11822 гривні.

За допомогою розшукати шахраїв потерпіла звернулась до поліції. Слідчі за цим фактом розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають громадян не надавати жодної інформації особам, які представляються працівниками банківських установ. Аби вберегти свої заощадження, варто перервати розмову та особисто зателефонувати у будь-яке відділення вказаного банку або на його гарячу лінію, та з’ясувати всю потрібну інформацію. Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv