Хлопця викрили "на гарячому". Він пропонував поліцейському хабар у розмірі 100 доларів США.

Учора, 18 жовтня, поліцейські Здолбунівського відділення поліції спільно з працівники Рівне нського управління департаменту внутрішньої безпеки НПУ викрили 18-річного жителя району під час надання неправомірної вигоди інспектору групи реагування патрульної поліції.

У жовтні правоохоронці склали відносно хлопця адміністративний протокол за статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб). Аби уникнути адміністративної відповідальності хлопець пропонував поліцейському хабар у розмірі 100 доларів США. Його було викрито «на гарячому», у службовому кабінеті поліцейського під час передачі коштів.

Тепер за свій вчинок хлопець може опинитися за гратами. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області

pic