Монументальна скульптура козака із шаблею верхи на коні тепер прикрашає центр історичного міста Дубно. Вона отримала назву «Борцям за волю України»

Дехто може сказати, що така справа не на часі. Проте це не так, адже перемогти може той народ, який не забуває минулого. Таку думку до людей намагався донести Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет, який особисто прибув у Дубно для освячення пам’ятника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному з'явився пам'ятний знак-фігура "Просвіти"

Тисячі містян зібрались на площі, аби послухати Святійшого:

- Перш за все, вітаю вас з православним святом Покрови Пресвятої Богородиці, а також Днем захисника України. Ці два свята об’єднуються в єдине. Бо Пресвята Богородиця тому і шанується нами, що вона завжди в історії покривала нашу країну від усякого зла. Ми шануємо не тільки тих захисників України, які сьогодні захищають нашу державу і наш кордон, а ми шануємо всіх оборонців і тому спорудили цей чудовий пам’ятник. Цей монумент козака нагадуватиме нам, що ми повинні любити свою Батьківщину так, як любили вони – не шкодували своє життя, а віддавали його за свободу. І нинішні наші герої ідуть тією ж дорогою: любов’ю до України.

Молитви та слова Патріарха були сповнені віри та оптимізму щодо майбутнього нашої країни. - Ви добре знаєте слова Ісуса Христа: ніхто не має більшої любові, як той, хто душу свою віддає за друзів своїх. І наш народ на цій війні довів, що він може віддавати душу свою за друзів своїх. Ми віримо, що перемога буде обов’язково наша. Ми говоримо так впевнено, бо з нами правда – не ми напали на Росію, а Росія напала на нас. Ми ніколи не завойовували чужі землі, а завжди боролись за свободу своєї землі.

pic Українці в різні часи захищали незалежність країни зі зброєю в руках: козаки із шаблею, вояки УПА з гвинтівкою, а сучасні бійці з автоматом захищають нині. Приємно, що в цей день орден «За заслуги» від Президента отримав воїн УПА Василь Єфімчук. Також нагороди отримали сучасні захисники Вітчизни.

У церемонії відкриття взяли участь Генеральний прокурор України Юрій Луценко разом з дружиною Іриною, яка до того ж є уродженкою Дубно, також був присутній Міністр культури Євген Нищук, народні депутати, обласна влада, святі отці та жителі міста.

За матеріалами Рівне нської ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv