Понад півсотні боєприпасів, рушниці, корпус гранати та наркотики вилучили поліцейські на Рівненщині.

Минулої доби, 19 вересня, під час проведення оперативно-профілактичних заходів «Зброя і вибухівка» поліцейські у чотирьох районах області та в місті Вараш виявили зброю, боєприпаси, наркотичні засоби та посів коноплі.

Під час санкціонованого обшуку в рамках кримінального провадження за фактом крадіжки поліцейські Рівне нського районного відділення у 32-річного жителя села Нова Українка виявили 43 патрони різного калібру, два предмети, схожі на самозарядні вибухові пристрої, обріз мисливської рушниці. Крім того, у будинку господаря правоохоронці вилучили подрібнену речовину рослинного походження — марихуану та порошкоподібну — метамфетамін.

pic



pic На підставі ухвали суду працівники Зарічненського відділення поліції за результатами проведеного обшуку за місцем проживання 40-річного жителя села Іванчиці вилучили корпус гранати "РГД-5" та виявили незаконний посів конопель у кількості 39 рослин. Зі слів чоловіка, вони насіялися самі.

Із гаражного приміщення 35-річного жителя Вараша поліцейські вилучили саморобний пристрій, виготовлений з пневматичної гвинтівки, та 23 патрони.

pic Крім того, 68-річний житель селища Рокитне добровільно видав малокаліберний пістолет марки "ІЖ-40", а 43-річний мешканець села Залізниця Корецького району — обріз мисливської гладкоствольної рушниці.

За усіма фактами незаконного поводження зі зброєю і бойовими припасами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. За незаконні зберігання наркотичних засобів, посів або вирощування конопель жителі Рівне нського та Зарічненського районів нестимуть кримінальну відповідальність за частиною 1 статей 309, 310 Кримінального кодексу України.

Вилучені наркотичні засоби, зразки рослин, боєприпаси та зброя направлені для проведення дослідження та експертизи у Рівне нський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.



pic



pic Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv