14 вересня, напередодні професійного свята працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань цивільного захисту – День рятівника, що відзначається в нашій державі 17 вересня, в Рівному співробітники Головного управління ДСНС у Рівненській області провели урочисті заходи.

За традицією, на території 2-ї державної пожежно-рятувальної частини біля каплички ікони Божої Матері «Неопалима Купина», яка є сакральним оберегом усіх вогнеборців-рятувальників, настоятель Свято-Пантелеймонівського храму протоієрей Тарасій провів святкове богослужіння за участі керівництва ГУ ДСНС області та особового складу підрозділу.

Після цього в будівлі 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Рівне відбулося урочисте відкриття навчального пункту аварійно-рятувального загону ГУ ДСНС. Від нині на слухачів навчального закладу очікують нові просторі класи, зручні спальні, сучасні побутові приміщення та їдальня тощо. Також значно оновилася навчально-технічна база пункту.

О 12-й годині особовий склад підрозділів Служби порятунку Рівне нщини вишикувався у парадному строю на території обласного краєзнавчого музею. Розпочалися заходи з урочистого проходження почесної варти рятувальників з Прапором ДСНС України та спільного виконання Гімну нашої держави.

У вітальному слові начальник Головного управління ДСНС області Сергій Крук поздоровив рятувальників і ветеранів пожежно-рятувальної служби Рівне нщини з професійним святом, подякував за мужність та відданість обраній справі й наголосив, що рівненські рятувальники завжди готові до дій за призначенням і надалі прикладатимуть максимум зусиль задля збереження життя і здоров’я громадян.

pic



pic Потому всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час виконання службових обов’язків героїв-рятувальників, а офіцери ДСНС поклали квіти до пам’ятної Стели в центрі міста.

З нагоди професійного свята перед учасниками урочистого зібрання з вітальним словом виступив голова обласної державної адміністрації. «Мешканцям нашого краю вже давно відомо, що рівненські рятувальники – це мужні, самовіддані та небайдужі чужому горю люди. Ми неодноразово ставали свідками їхньої професійної роботи під час ліквідації небезпечних пожеж, наслідків природних лих, аварій, знешкодження авіабомб, снарядів, мін. Тому від імені всього керівництва області хочу подякувати вам за зразкову службу, постійну готовність до самопожертви та вірність присязі», - наголосив Олексій Муляренко.



pic



pic До привітань очільника облдержадміністрації приєдналися заступник голови обласної ради Олексій Бучинський, Рівне нській міський голова Володимир Хомко, духовенство, керівники правоохоронних органів та Збройних Сил України. Засвідчити свою повагу колективу Служби порятунку Рівне нщини та поздоровити їх з професійним святом прибули й колеги з Республіки Польща на чолі з керівником Добровільної пожежної охорони Західно-Поморського воєводства генералом Мареком Ковальскі.

Невід’ємною частиною урочистостей стало нагородження грамотами, цінними подарунками та відзнаками кращих рятувальників області. За високі показники в службовій діяльності, сумлінне виконання посадових обов’язків, проявлені героїзм та самовідданість було заохочено близько 140 працівників підрозділів ГУ ДСНС області. В перерві між виступами почесних гостей та нагородженням лунали музичні вітання у виконанні співробітників Служби порятунку «101».

pic



pic Родзинкою свята стала презентація нової книги про історію Служби порятунку області «Надійність – наша традиція» та відкриття в будівлі краєзнавчого музею постійно діючої історичної експозиції про пожежно-рятувальну службу Рівне нщини, де представлені раритетні експонати пожежно-рятувального обладнання, обмундирування, засоби гасіння та зв'язку довоєнного та післявоєнного періодів, унікальна фотовиставка та архівні документи поетапного становлення та розвитку пожежної охорони на Рівне нщини з 1865 року і до наших днів.

Закінчилися урочисті заходи оглядом виставки сучасної та раритетної пожежно-рятувальної техніки і спорядження. Серед школярів рятувальники провели спортивні змагання вогнеборців та цікаві пізнавальні конкурси із врученням призів.



pic



pic Довідка: Відповідно до Указу Президента України від 12 вересня 2008 р. № 830 щороку в Україні 17 вересня відзначається професійне свято працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань цивільного захисту – День рятівника. Ця дата обрана не випадково, адже саме 17 вересня православні християни відзначають свято ікони Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини, яка захищає домівки людей від пожеж, а також опікується долею.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Рівне нській області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv