З нагоди 75-ої річниці створення Української Повстанської Армії та 110-річчя з дня народження Романа Шухевича на Рівненщині відкриють два пам’ятні знаки.

Один з них встановлять на місці криївки, де загинули повстанці, знищеної НКВС в 1952 році біля села Мельниця Сарненського району. Інший встановлять на місці, де восени 1942 року була відкрита перша школа вишколу для підготовки старшин ОУН «Холодний яр» неподалік села Тинне також на Сарненщині.

Про це йшлося під час організаційного комітету із відзначення на Рівне нщині 75-річчя УПА під керівництвом заступника голови ОДА Світлани Богатирчук-Кривко.

Вона розповіла, що 2017 рік на Рівне нщині проголосили роком УПА, тому область має гідно вшанувати ветеранів-повстанців. Урочистості розпочнуться 13 жовтня у Рівному та продовжаться на Костопільщині. Серед іншого, у селі Гутвин – колисці УПА – пройдуть фестиваль патріотичної пісні та військово-патріотична гра.

Окрім того, у Рівне нському обласному краєзнавчому музеї відбудеться круглий стіл «Там, десь далеко на Волині, створилась армія УПА». У заході планується участь не тільки місцевих науковців та істориків, а й з Волині та Києва.

А у Володимирецькому районі проведуть дослідження місця поховання вояків УПА на території «Рафалівський кар’єр» в селі Іванчі.

Повідомляють на сайті Рівне нської ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv