Президент Петро Порошенко закликав український Парламент узгодити та внести зміни до Конституції України в частині скасування депутатської недоторканності.

Під час щорічного Послання до Верховної Ради України Петро Порошенко наголосив на тому, що до кінця поточної каденції ще більше двох років, а нинішній Парламент вже встановив абсолютний рекорд із результативних голосувань з позбавлення депутатської недоторканності.

«Вперше подання надходять не лише на опозиціонерів чи так званих «нічиїх» позафракційних, але й на депутатів, які є членами правлячих партій та владної коаліції», - зауважив він.

«Закликаю, – як ви, напевно, і очікували – внести і узгодити, нарешті, зміни до Конституції, які скасовують депутатську недоторканність», - звернувся Глава держави до парламентарів.

При цьому Петро Порошенко запропонував: «Щоб полегшити для вас прийняття цього рішення, щоб у вас не було відчуття, що воно якимось чином спрямоване проти вас, я маю дуже просту пропозицію – давайте ухвалимо це рішення із уведенням його в дію з 1 січня 2020 року, для депутатів вже нової Верховної Ради. Можливо, це буде ефективніше».

За матеріалами Рівне нської обласної державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv