У Володимирецькому районі, вчора, 7 вересня між нелегальними бурштинокопачами, лісниками та поліцейськими виникла сутичка. Старателі намагалися завадити лісникам засипати ями у місцях незаконного видобутку бурштину.

Учора, сьомого вересня, поблизу села Більська Воля Володимирецького району між нелегальними бурштинокопачами, лісниками та поліцейськими виникла сутичка. Правоохоронці припинили конфлікт та не допустили масового заворушення.

Близько 15 години лісники тракторами рухалися на територію заповідника, аби ліквідувати наслідки розмиття ґрунту та засипати ями у місцях незаконного видобутку бурштину. Їм на заваді стали близько 40 старателів, заблокувавши рух.

Лісівники викликали на допомогу поліцейських. У селі Більська Воля дорогу їм перегородили близько 150 місцевих мешканців, які почали чинити супротив та кидати каміння у бік правоохоронців. Поліцейські використали пристрої для відстрілу гумовими кулями та балончики із сльозогінним газом.

Станом на 17 годину конфлікт було вичерпано. Попередньо, повідомлень про потерпілих не надходило. За цим фактом у поліції проводиться перевірка, за результатами якої прийматиметься процесуальне рішення.

pic

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv