Дні індійської культури, що вперше проходять у Рівному, приурочені 70-ій річниці незалежності Індії та 25-ій річниці встановлення дипломатичних відносин з Україною. Аби донести рівнянам і гостям міста інформацію про Індію, прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Маноджа Кумар Бхарті.

В урочистостях з нагоди офіційного відкриття Днів індійської культури взяли участь голова облдержадміністрації Олексій Муляренко, його заступник Світлана Богатирчук-Кривко, перший заступник голови облради Олександр Корнійчук, громадськість.

«Дуже важливо, що так швидко ми змогли реалізувати те, що запланували під час нашої першої зустрічі у травні цього року. Уже сьогодні у Рівному вперше розпочинаються Дні індійської культури. Відбудеться багато різнопланових заходів. Таким чином рівняни і гості нашого міста зможуть більше дізнатися про цю країну. А ми і надалі будемо налагоджувати співпрацю, зокрема в туристичній, освітній і культурній сферах», - сказав голова облдержадміністрації Олексій Муляренко.

За словами дипломата, важливо що співпраця розпочалася і триватиме й надалі. «Ми зацікавлені у тому, щоб наша молодь навчалася у рівненських вузах. Також Рівне нщина має великий туристичний потенціал, що буде цікаво туристам з Індії. Наразі ми раді представити у Рівному традиції і звичаї індійської культури. Отож запрошую бажаючих відвідати індійські фільми та танці, скуштувати традиційні страви нашої кухні», - зазначив Маноджа Кумар Бхарті.



pic

Посол Індії прочитав лекцію у Рівне нському державному гуманітарному університеті та відвідав сеанс індійського кіно «Рок-стар».

У Рівному заходи триватимуть до 20 серпня. Заплановано фестиваль індійської кухні та танці, показ індійських фільмів, функціонування виставки індійського мистецтва «Ранголі».

За матеріалами Рівне нської обласної державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному пройдуть Дні Індійської культури