Сьогодні Явдохи-Сіногнійки. Збираймо останні огірки бо, що в серпні родить, то в лютому не шкодить.

Сьогодні преподобномучениці Євдокії, яку в народі називали Явдохою-Сіногнійкою.

Зазвичай на Євдокію селяни збирали врожай часнику. Починалися 17 серпня дрібні дощі у вигляді мряки, які були дуже згубні для сіна, а тому намагалися до настання цього дня сховати сіно в коморах і захистити від вологи. Закінчувався 17 серпня сезон збору малини, і якщо чоловіки були зайняті польовими роботами, то в ліс за ягодами відправлялися жінки і діти. Малина була одним з найулюбленіших і доступних ласощів для селян.

Господарі 17 серпня намагалися прибрати бадилля до тих пір, поки воно не висохла, щоб скласти в компостну яму. Крім того, дозрівали цибуля і часник.

Прикмети 17 серпня:

Погожий день - то й листопад буде погожий, а коли хмарно і дощить - то й листопад буде сірий, і рано засніжить.

Рясно вродила малина - врожай і на хліб.

Сім отроків сім дощів несуть.

Якщо дощ - все сіно згниє.

А ще на Явдохи збирали останні огірки і пізню лісову малину.

Іменинники сьогодні Іван, Михайло, Семен, Дмитро, Євдокія.

Сьогодні 25-ий місячний день. Найліпше було б провести цей день наодинці, на природі і в тиші. Час самозаглиблення, самоаналізу, медитації. Але це в ідеалі. Коли ж ідеал (чи ми від нього) доволі далеко, то мусимо підлаштовуватись під ситуацію. Сприятливий час для подорожей, відрядження, переїзду. Завершуйте старі проекти, плануйте нові, але з початком відтермінуйте: невдовзі можуть з’явитися певні нюанси, які можуть суттєво вплинути на справу в цілому. Слід довіряти своїй інтуїції, серце підкаже як правильно вчинити в тій чи іншій ситуації. А ось розум і логічні конструкції в цей період можуть підвести. Небажані надмірні фізичні навантаження. Побільше вживайте овочів і фруктів. Втрачене сьогодні повернеться згодом з надлишком.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Топ-10 актуальних сьогодні винаходів Стародавнього Єгипту