10 жовтня у програмі "На часі" довгоочікуваний гість — головний міліціонер Рівненщини, начальник обласного управління МВС, генерал-майор міліції Ярослав Голомша.

 Ведуча Світлана Сирота.

В: За 9 місяців роботи на Рівне нщині про що впевнено можете сказати: "Ось це мною вже зроблено"?

Я.Г.: Серйозних показників, щоб вихвалятися, немає. Але те, що повинна проводити наша організація, а саме контролювати злочинність, ми намагаємося робити. Цьогоріч затримано вже 8 організованих злочинних груп. Зокрема, спіймали групу, яка викрадала авто.

В: Які починання ваших попередників Ви продовжили?

Я.Г.: Нині серйозно ведеться боротьба з наркоманами. Слід зазначити, що раніше в нашій області поширені були лише наркотики рослинного походження. А вже цьогоріч ми виявили 6 лабораторій, в яких вирбляли синтетичні наркотики.

В: Яка робота ведеться з незаконноим видобуванням бурштину?

Я.Г.: Це досить велика проблема нашої області. 48 кримінальних справ ми відкрили у цьому напрямку. Вилучили 65 матопомп та 1 електропомпу, з допомогою яких видобувається бурштин. Але пробема все ж залишається. і щоб її вирішити потрібно змінювати законодавство. Скільки б ми не ловили порушників — немає результату.

В: А яка ситуація з незаконним вирубуванням лісу?

Я.Г.: Також проводиться велика робота в цьому напрямку. Виявлено 27 незаконних порубок, заведено 48 кримінальних справ на порушників, є відшкодувань на суму понад 3 мільйони гривень. Але все одно є багато пилорам, які працюють з порушеннями.

В: Яка ситуація на дорогах Рівне нщини?

Я.Г.: Ситуація майже така ж, як і у всій Україні. Але цього року жертв на дорогах на 13% менше, ніж минулого. Я сподіваюся, зміни до законодавства, які зараз запроваджуються, поліпшать ситуацію на дорогах.