В рамках Меморандуму про співпрацю з Рівненською областю вихованці школи козацьких єдиноборств «Роксоланія» популяризували наші славетні традиції на Луганщині та Донеччині.

Вісім хлопців і дівчат разом із наставником Петром Велінцем упродовж 10-ти днів виступали у військових частинах та у дитячих таборах. Подорожуючи Луганщиною та Донеччиною вони знайомили місцевих жителів з технікою самооборони, традиційною українською зброєю та духовними практиками козаків-характерників. Козаки відвідали Краматорськ, Слов’янськ, Артемівськ та Очеретине Донецької області. Побували також у Сєвєродонецьку, Старобільську, Новопскові, Троїцькому, Білокуракіному та Кремінному Луганської області.

Під час зустрічі із керівником Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом, гості вручили пам’ятні сувеніри про підписання угоди між Луганщиною та Рівне нщиною. Учасники зустрічі висловили спільне бажання до поглиблення співпраці між областями у сфері культурного, освітнього та мистецького обміну.

У свою чергу Юрій Гарбуз передав голові Рівне нської ОДА Олексію Муляренку пам’ятне зібрання усіх гербів районів і міст Луганської області.

pic

«Приємно, що Меморандум про співпрацю набирає обертів. І це не просто паперова угода, а наповнені глибоким змістом конкретні дії. Дякую нашим козакам. Це ще один крок на зустріч миру і єдиній Україні. Співпраця триває!», - зазначив Олексій Муляренко під час зустрічі із вихованцями школи козацьких єдиноборств «Роксоланія».

Нагадаємо, Меморандум про партнерство між Рівне нщиною та Луганщиною підписаний 25 жовтня 2016 року керівниками обох областей Олексієм Муляренком та Юрієм Гарбузом. До організації поїздки козаків на Луганщину долучилися громадська організація «Справа миру» та група Цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України.

Повідомляють на сайті Рівне нської обласної державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv