У Рівному завідувача кафедри одного з університетів викрито під час отримання 2 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Завдяки чітко спланованій та успішно проведеній операції працівників прокуратури Рівне нської області, Головного управління Національної поліції в Рівне нській області та Управління захисту економіки в Рівне нській області ДЗЕ Національної поліції України 28 липня викрито завідувача кафедри одного із вищих навчальних закладів м.Рівне під час одержання неправомірної вигоди у сумі 2 тис дол США.

Встановлено, що зазначену суму грошей освітянин одержав від двох громадян за позитивне вирішення питання щодо подальшої здачі останніми екзамену та вступу до ВУЗУ.

Одразу після передачі неправомірної вигоди завідувача кафедри було затримано в порядку ст.208 КПК України, а гроші - вилучено.

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Підготовлено клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Рівне нській області за процесуального керівництва прокуратури Рівне нської області.

Про цей факт також написала активістка Ліана Диновська на своїй сторінці у ФБ.

"Прокуратурою Рівне нськоі обл. і працівниками ДЗБЕЗ затримано завідуючого кафедрою РДГУ під час отриманя неправомірної вигоди у розмірі 2000 дол. за навчання в магистратурі. Кошти передано у кафе "Шапіто" по вул. Міцкевича, 12-а.", - написала Ліана Диновська.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv