Увага! Не повідомляйте конфіденційні реквізити банківських карток незнайомцям

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

21 липня жертвами псевдобанкірів стали двоє рівнян. Зловмисники скористалися довірливістю громадян та заволоділи коштами на загальну суму майже 27 тисяч гривень.

Аферисти діяли за відомою схемою. Невідомі зателефонували до своїх жертв та представились працівниками банку. Під час розмови, шляхом обману вони довідались конфіденційні реквізити банківських карток. Після цього з картки 47-річного рівнянина зловмисники зняли 17175 тисяч гривень, а 63-річна жителька обласного центру таким чином позбулася дев’яти з половиною тисяч гривень.

Слідчі за фактами шахрайств розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре нагадують та застерігають громадян, що працівник банку ніколи не випитуватиме особисті дані (прізвище ім’я по-батькові, дату народження, ПІН-код!!, CVV-код чи код із смс).

Не потрібно продовжувати розмову з незнайомцем, якщо він телефонує до вас та змушує назвати будь-які дані банківського рахунку. Зловмисники використовують психологічні інструменти впливу. Варто відразу покласти слухавку та звернутися до поліції, повідомивши номер телефону та вимоги зловмисників.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.