На Рівненщині за півроку неповнолітніми вчинено 71 злочин.

Сьогодні, 18 липня, у прокуратурі Рівне нської області на спільній нараді керівників правоохоронних органів обговорено стан протидії підлітковій злочинності за 6 місяців 2017 року, а також заходи, спрямовані на виявлення та запобігання злочинним проявам серед неповнолітніх.

Як відзначив головуючий наради – заступник прокурора області Тарас Ільящук, стан підліткової злочинності завжди викликає занепокоєність, а негативна тенденція до росту рівня злочинності серед неповнолітніх на Рівне нщині й обумовила необхідність проведення заходу в такому форматі задля пошуку нових засобів для її попередження.

Згідно статистичних даних, у першому півріччі 2017 року неповнолітніми вчинено на території області 71 злочин проти 65 у минулому. Зокрема, більше вчинялося злочинів підлітками на території Березнівського, Дубенського та Млинівського районів. В основному злочини, що вчинялися, – це злочини проти власності: крадіжки, грабежі, незаконне заволодіння автотранспортом. Турбує прокуратуру той факт, що серед підлітків, які вчинили порушення, 9 - раніше судимі, 4 вчинили злочин у стані алкогольного сп’яніння.

Причинами цього, на думку заступника прокурора області, є не лише проживання дітей у несприятливому сімейному оточенні, виховання у неблагополучних сім’ях, де батьки неналежно виконують свої батьківські обов’язки, але і в деякій мірі послаблення профілактичної роботи з боку відповідальних осіб органів поліції, пробації, формальний соціальний супровід, а також залишення «важких підлітків» поза увагою педагогів.

pic

"Доводиться визнати, що спрямована на виявлення та запобігання злочинним проявам серед неповнолітніх робота хоч і проводилася, однак нині потребує невідкладної активізації з боку усіх правоохоронних органів та служб державної системи профілактики", - наголосив Тарас Ільящук. Також він звернув увагу на проблему втягнення останнім часом неповнолітніх у протиправну діяльність, пов’язану з незаконним видобуванням надр, суїцидальні групи у соціальних мережах, та закликав учасників наради до пошуку нових форм та методів, які б сприяли зменшенню подібних негативних проявів.



pic За підсумками наради, з урахуванням висловлених усіма учасниками пропозицій, розроблено ряд заходів, спрямованих на поліпшення криміногенної ситуації у підлітковому середовищі, сприяння неповнолітніми у реалізації їх законних прав та інтересів.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv