Мешканці Рівненщини можуть дізнатися про якість води, яку вони споживають. Спеціалісти лабораторного Центру склали рейтинг комунальних водопроводів області.

Безпечність води, що споживається людьми, має один з визначальних впливів на вирішення питання збереження та покращення здоров'я населення, продовження середньої тривалості життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному в озері Басів Кут виявили надмірний вміст кишкової палички

За даними ВООЗ забруднена питна вода викликає 70-80% всіх наявних захворювань, які на 30% скорочують тривалість життя людини. Через вживання забрудненої води хворіє більше 2 млрд. людей на Землі, з яких 3,5 млн. вмирає (90% з них становлять діти молодше 5 років).

Рівне нська область одна з небагатьох в Україні, яка для питних потреб використовує воду лише з підземних джерел.

Спеціалісти лабораторного Центру склали рейтинг комунальних водопроводів області, з якого мешканці Рівне нщини можуть дізнатися про якість у забезпеченні цим життєвим благом в різних регіонах області.

Критеріями оцінки водопроводів були виключно якість води, яка подається до споживача (відповідність питної води за санітарно-хімічними, мікробіологічними показниками, її безпечність в епідемічному відношені). Інженерно-технічний стан водопровідних споруд та мереж в рейтингу не враховувався.

До першої трійки кращих комунальних водопроводів області увійшли: КП «Рівне облводоканал» (м. Рівне ), Кузнецовське міське комунальне підприємство (м. Вараш) та КП «Дубноводоканал» (м. Дубно).

З рейтингом комунальних водопроводів області можна ознайомитись на інфоргафіці.

pic

Повідомляє ДУ “Рівне нський ОЛЦ МОЗ України”.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv