За позовом прокуратури Рівненщини повернуто державі водосховище «Сосно», вартість якого становить 7,3 млн. гривень

Органи прокуратури Рівне нської області після вивчення стану водо- та землекористування на території Зарічненського району виявили порушення законодавства під час розпоряджання водним об’єктом, вартість якого становить 7,3 млн грн.

Йдеться про водосховище «Сосно» площею близько 230 га, що розташоване за межами населеного пункту на території Неньковицької сільської ради.

Встановлено, що водний об’єкт передано в січні 2017 року в безкоштовне користування фермерському господарству на підставі незаконно прийнятого сільською радою рішення та укладеного між сторонами договору про управління майном, тоді як згідно з вимогами Водного та Земельного кодексів України такі об’єкти повинні надаватись обласною державною адміністрацією лише на умовах оренди.

На зазначені грубі порушення законодавства, щойно дізнавшись про них, відреагували органи прокуратури Рівне нщини.

Так, до господарського суду Рівне нської області прокуратура пред’явила позов про визнання незаконними та скасування рішення органу місцевого самоврядування, договору про управління майном, а також повернення за актом приймання-передачі водного об’єкта державі в особі Рівне нської обласної державної адміністрації.

Судом 10.07.2017 визнано обґрунтованими доводи прокуратури та задоволено її позовні вимоги у повному обсязі. Таким чином, за втручання органів прокуратури Рівне нщини державі повернуто водний об’єкт площею 230 га вартістю 7,3 млн грн. Повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv