Довірливі жителі Рівненщини знову поповнили кишені аферистів. У Вараші жертвою псевдобанкіра став 33-річний місцевий житель. А у Сарненському районі селянин перерахував 30 тисяч гривень невідомому чоловікові за купівлю трактора.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Учора, 13ипня, близько десятої ранку на мобільний телефон заявника зателефонував невідомий чоловік та, представившись працівником одного з банків, повідомив, що його картка соціальних виплат заблокована через втручання сторонніх осіб. Для її розблокування потрібно назвати певні дані та код, який прийшов на мобільний. Житель Вараша виконав усі умови, а через деякий час з’ясувалося, що з рахунку зникли кошти в сумі 5 700 гривень. А 45-річний житель села Грушівка Сарненського району, близько 16 години через мережу Інтернет вирішив придбати трактор. За бажанням продавця, перерахував кошти у сумі 30 тисяч гривень на вказаний рахунок. Однак після цього «продавець» перестав виходити на зв'язок, а згодом його телефон виявився вимкнений, тож потерпілий звернувся до поліції.

За обома фактами у поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають бути обачними у прийнятті будь-яких рішень, якщо мова йде про гроші. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.