Удосконалення принципу «єдиного вікна» скоротить час митних оформлень вантажів до 30 хвилин.

Завдяки удосконаленню роботи «єдиного вікна» планують зменшити час на проведення усіх процедур до 30 хвилин. Таке рішення було прийнято під час зустрічі з громадськістю, яке відбулось нещодавно в Рівне нській ОДА.

В заході прийняли участь керівництво облдержадміністрації, митниці, фіскальної служби, контролюючих органів, Асоціації платників податків, представників митних брокерів та інших впливових громадських організацій Рівне нщини.

Удосконалення принципу «єдиного вікна» під час митних процедур оформили Меморандумом. Документ передбачає спільну співпрацю усіх причетних служб під час митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фіто-санітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю.

Нині митники Рівне нщини мають один з найкращих в Україні термінів оформлення вантажів– 54 хвилини. Проте і цей час хочуть скоротити – до 30 хвилин.

Як повідомив начальник Рівне нської митниці ДФС Андрій Чаборай за підсумками шести місяців до Державного бюджету надійшло 2,3 мільярди гривень платежів. У червні підприємці сплатили рекордну суму - 507 мільйонів гривень, що на 54% перевищує показник попереднього місяця і на 164% показник червня 2016 року.

Половина понаднормово сплачених коштів, а це орієнтовно 200 мільйонів гривень буде спрямовано на ремонт доріг області, в рамках митного експерименту, до якого Рівне нщина долучилась у цьому році. Проте основне завдання митних органів області спрощенням процедур та забезпечення комфортних умов для ведення бізнесу, - зазначив посадовець.

Ми повинні прагнути збільшення показників надходжень до бюджету, адже це кошти, які спрямуються на поліпшення стану інфраструктури області, відповідно покращується інвестиційна привабливість регіону, - зазначив заступник начальника Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко.

Думку громадськості висловила заступник голови Громадської ради при ГУ ДФС у області, директор виконавчої дирекції Рівне нського Територіального відділення АППУ Лариса Садова вона повідомила, що під час зустрічей з платниками податків неодноразово звучала думка про позитивні результати реформ у митній сфері.

Однією з таких позитивних новацій, на думку бізнесу та громадськості, є впровадження автоматизованої системи «Єдине вікно», яка з серпня минулого року працює на митницях. Наразі система удосконалюється фіскальною службою та іншими причетними контролюючими органами, і в даному процесі важливим є врахування думок та пропозицій від представників громадськості.

Повідомляє ГУ ДФС у Рівне нській області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv