Уродженець Донеччини зізнався рівненським правоохоронцям, що приймав участь в терористичній організації «ДНР»

На підставі зібраних працівниками прокуратури Рівне нської області та органів безпеки доказів встановлено, що 57-річний уродженець Донецької області вступив у 2014 році за обіцянку грошової винагороди до складу одного із незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», завданнями якої є зміна меж території та державного кордону України.

Упродовж 2 місяців чоловік за наказом керівництва збройного формування здійснював охорону стратегічних приміщень та будівель на території Слов’янського району на Донеччині. Однак, розчарувавшись в діяльності терористичної організації, чоловік залишив тимчасово окуповану територію східних областей та прибув на Рівне нщину, де щиросердно зізнався працівникам Служби безпеки України в своїй протиправній антиукраїнській діяльності.

В подальшому, у ході досудового розслідування громадянин сприяв слідчим органу досудового розслідування розкриттю кримінального правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь в терористичній організації).

«Згідно із частиною 2 цієї статті КК України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку зі створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняється від кримінальної відповідальності», - роз’яснює процесуальний прокурор у вказаному кримінальному провадженні - прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури Рівне нської області Андрій Бабич.

Тому, враховуючи той факт, що чоловік здався правоохоронцям та зізнався у скоєнні правопорушення, а також те, що в його діях не має складу іншого злочину, прокуратура Рівне нської області скерувала до суду клопотання про звільнення останнього від кримінальної відповідальності.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області