Після успішного закінчення сезону чимало футболістів рівненського "Вереса" вже бачили себе у Прем'єр-лізі. Та далі у складі червоно-чорних пішло значно менше відомих рівнянам прізвищ. Чому так склалося та де шукати тих гравців, до яких встигли звикнути, читайте у спеціальній добірці від Rivne1.tv.

Отож, щойно стало відомо, що рівненський "Верес" таки гратиме у Прем'єр-лізі, керівництво клубу обіцяло дібрати кращих з кращих і, головне, відданих гравців. Мова йшла про тих, хто і фінансово буде не "важким", і на полі віддаватиметься на повну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лисі у Прем'єр-лізі або Львівський присмак рівненського "Вереса" [ХРОНОЛОГІЯ СЕЗОНУ]

Поки футболісти відпочивали, вболівальники мучились: хто ж з них залишиться, а хто шукатиме щастя де-інде. В одному з перших інтерв'ю на посаді головного тренера Юрій Вірт, назвав імена тих, кому "Верес" запропонував продовжити контракти: Руслан Степанюк, Сергій Борзенко, Артур Западня, Антон Котляр, Ростислав Волошинович, Валерій Кучеров, Олександр Ільющенков, Богдан Когут, Вадим Страшкевич і Євген Морозенко. Окрім того разом з іншими на збори вирушили Олексій Зозуля та Тарас Коблюк, аби довести свою готовність тренерському штабу. Та щось, як кажуть, пішло не так...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наш чужий футбол: що чекає рівненський "Верес"? [ВІДЕО]

Інформація про те, що нападник Дмитро Козьбан покидає "Верес", з'явилася практично відразу по завершенню сезону. У кількох інтерв'ю, тепер вже екс-гравець "Вереса", про конкретні плани не говорив. Тож переїзд нападника у сусідню Польщу став таким собі сюрпризом для рівненських вболівальників.

Новый опыт для меня🤝✊️💪

Публикация от Dmitriy Kozban⚽️8️⃣9️⃣ (@kozban_89)

Новий клуб Дмитра Козьбана - "Мотор" (Люблін) - грає у третій Польській лізі (четверта у піраміді футбольна ліга Польщі). Дмитро вже встиг адаптуватися та потішити прихильників світлинами з тренувань.

🤔😂

Публикация от Dmitriy Kozban⚽️8️⃣9️⃣ (@kozban_89)

- Адаптація проходить добре, зараз саме приїхав в Україну за речами - і знову на Польщу. Клуб допоміг зняти квартиру і робить усе, щоб мені було комфортно. Умови для тренувань - розкішні, стадіон новий, місто дуже гарне. Залишилось лише якомога швидше вивчити мову і, думаю, усе буде добре!

Чому вибрав закордон? Я давно хотів спробувати свої сили за межами України, надійшла пропозиція, у мені були дуже зацікавлені! Довго думав: переходити чи ні, все ж таки - це 3 ліга. Але мені запропонували чудові умови. До того ж перед командою стоять перспективні цілі: за два роки вийти у 1 лігу і поборотися за Екстралігу. Тут все для цього є, керівництво все робить для того. Все тепер буде залежати від нас. Іще один великий плюс: тут дуже люблять футбол, наш президент сказав, що на новий чемпіонат уже продали 7 тисяч абонементів, а це багато вартує, - розповідає Дмитро Козьбан.

Нехай не закордон, але у вищий дивізіон прямує і захисник В'ячеслав Лухтанов, правда - з іншою командою. Його помітили на перегляді у донецькому "Олімпіку".

Заключительная тренировка сбора в Харькове В пятницу, 7 июля, в расписании «Олимпика» значилась только утренняя тренировка. Она стала заключительной в ходе учебно-тренировочного сбора на базе ФК «Металлист». Вечером в планах команды получение биометрических загранпаспортов, а также индивидуальная работа. Утреннее занятие включало в себя упражнения на координацию, работу с мячом на скорости и контроль мяча. Кроме того, ребята отрабатывали игру один в один, в которой не без успеха принимал участие один из тренеров – Алексей Змиевский. Отметим, что завтра в 11:00 на базе ФК «Металлист» дончане проведут свой заключительный спарринг против «Гелиоса», после чего возьмут курс на Киев, где будут готовиться непосредственно к стартовому матчу нового чемпионата против «Александрии». 07.07.2017

Публикация от ФК "Олимпик" (Донецк) (@fcolympic_donetsk)

У четвер, 13 липня, сало відомо, що В'ячеслав Лухтанов підписав контракт із "Олімпіком" на три роки.

«Олимпик» заключил контракт с Вячеславом Лухтановым Еще одним новичком «Олимпика» в это летнее межсезонье стал воспитанник киевского «Динамо» Вячеслав Лухтанов. Уроженец Луганской области подписал с донецким клубом контракт сроком на три года. Вячеслав ЛУХТАНОВ Родился: 12 февраля 1995 года Возраст: 22 года Место рождения: Латугино (Луганская обл.) Гражданство: Украина Рост/вес: 191/85 Амплуа: защитник Предыдущие клубы: «Динамо», «Говерла», «Гелиос», «Верес» Отметим, что последним клубом Вячеслава был «Верес», с которым он завоевал путевку в Премьер-лигу. В элитном дивизионе чемпионата Украины Лухтанов сыграл 19 матчей, голов пока что не забивал. Защищал цвета различных юношеских сборных Украины, в составе которых сыграл 30 матчей и забил два гола. 13.07.2017

Допис, поширений ФК "Олимпик" (Донецк) (@fcolympic_donetsk)

Іще двоє тепер вже колишніх гравців "Вереса" нападник Ігор Сікорський та півзахисник Сергій Герасимець приміряли форму одного клубу - МФК "Миколаїв", який виступає у Першій лізі.

- Так, зараз ми у Миколаєві разом з Ігорем Сікорським, - зазначив Сергій Герасимець. - Адаптація минула дуже швидко, адже деяких хлопців знав вже давно, та й загалом колектив хороший.

Відзначимо, що для Сікорського - МФК "Миколаїв" - практично рідний клуб, за який він багато забивав. Це ж уміння демонструє і на контрольних матчах на зборах. А от на згадку про "Верес" у хлопців залишаться бронзові медалі.

pic

pic

Іще один захисник Василь Білий теж знайшов себе практично у родинному колі: підписав контракт із футбольним клубом "Рух" з Винників. До речі, там же грає рідний брат Василя Іван Білий.

Захисник Сергій Петько повернувся у одеський "Чорноморець".

Rolling ⚽️ #trainingsession #preseason

Публикация от Sergey Pet'ko (@petkos32)

Збирається з силами й заліковує травму і півзахисник Борис Орловський. Каже, плани і пропозиції до співпраці є, от тільки вирішувати, як бути далі, буде вже після того, коли поправить здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний тренер "Верес" (Рівне ) Юрій ВІРТ: "Ці футболісти заслужили грати у Прем'єр-лізі"

Захисник Олексій Зозуля - один з тих, кого рівненські вболівальники бачили в червоно-чорній формі. Тому тішилися його участі у зборах, та... не склалося. Один зі старожилів "Вереса" попрощався з містом, вболівальниками та командою коротким, але яскравим дописом у соцмережі.

Всем спасибо, это было 👍

Публикация от Алексей Зозуля (@alexeyzozulia)

- Звісно, був трохи засмучений, адже хотів спробувати свої сили у Прем'єр-лізі, але все що не робиться, робиться на краще. Тож далі у планах - грати у футбол :), - каже Олексій Зозуля. - Вже підписав контракт. Вибором команди поки задоволений, гратиму за "Колос" з Ковалівки.

Разом із Зозулею тренувальний табір "Вереса" покинули також... півзахисник Вадим Страшкевич та голкіпер Олександр Ільющенков. Кіпер поки такого рішення керівництва не коментує, мовляв, сам не розуміє. Натомість у клубі пояснюють ситуацію так:

- Наразі на ті позиції, які займали Зозуля, Страшкевич та Ільющенков, ми маємо інших футболістів, які краще підходять під той стиль гри, який ми вибудовуємо у "Вересі". Будується команда для виконання тих завдань, які ставляться перед клубом у цьому сезоні. Відповідно підбираються й виконавці високого рівня, - сказав головний тренер НК "Верес" Юрій Вірт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадрове рішення для "Верес" (Рівне ): футболісти чи тренер? [ВІДЕО]

Далі від рівненської команди, але все ще офіційно у "Вересі" залишається півзахисник Тарас Коблюк.

- Тарас Коблюк наразі знаходиться в оренді у футбольному клубі "Львів", який виступає у Друзій лізі, - розповів спортивний директор футбольної команди НК "Верес" Юрій Касіянчук. - Гравцю потрібно мати постійно ігрову практику. І саме тому наразі було прийнято рішення відправити Коблюка в оренду.

pic Юрій Вірт та Юрій Касіянчук

Є новини і про тих екс-вересівців, котрі покинули клуб іще взимку. Поки захисник Євген Неплях готується до Прем'єр-ліги разом із "Маріуполем"...

#ФКМариуполь готовится к сезону в Пуще

Публикация от FC Mariupol (@footballclubmariupol)

фото №2

...іще один рівненчанин, спробувавши прем'єрлігового щастя у "Олімпіку", схоже, повернувся додому. Нападник Михайло Сергійчук нині перебуває на оглядинах у червно-чорних у Винниках.

Перегляд пройшов вдало, тож вже 12 липня Сергійчук офіційно став "новачком" "Вереса".

У Вересі новачок. От тільки прізвище з голови вилетіло Може хто нагадає #Верес #Veres #Рівне #Rivne #упл

Допис, поширений НК "ВЕРЕС" РІВНЕ (@veres.club)

Ось так. Як кажуть, не плюй у колодязь, бо, може, ще з нього доведеться води напитися. Так і з "Вересом": хтозна, хто і коли може чи принаймні спробує у нього повернутись :)