На Рівненщині судитимуть правоохоронця, який вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 5 тисяч доларів США та 10 тисяч гривень

Прокуратура Рівне нської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього старшого інспектора з особливих доручень відділу автотехнічної інспекції та реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАІ УМВС в Рівне нській області, який вчинив корупційний злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщині за хабарництво засуджено завідувача відділенням лікарні

Як встановлено, підполковник міліції вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду 5 тис дол США та 10 тис грн за сприяння останньому в тимчасовій реєстрації транспортного засобу та не оформлення його на майданчик тимчасового тримання автомобілів.

Неправомірну вигоду правоохоронець одержав двічі та був затриманий працівниками прокуратури Рівне нської області та органів безпеки України у своєму службовому кабінету одразу після одержання другої частини обумовленої суми коштів. Дії колишнього працівника правоохоронного органу кваліфіковано за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднаної із вимаганням).

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Рівне нський міський суд.

Довідково: за вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Повідомляє Прес-служба прокуратури Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv