Учора, 29 червня, близько 15 години 79-річна жителька обласного центру поверталася із магазину додому.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

У дворі до неї підійшла невідома жінка, яка повідомила, що піклується про осіб похилого віку. Для певності, нова знайома показала в сумці банкноти, у яких пенсіонерка начебто побачила гривневі купюри.

Вже згодом до невідомої приєдналася ще одна жінка з чоловіком. Усі разом почали розповідати пенсіонерці, що вона стала учасницею акції одного з торгових закладів. Якщо вона покаже, що у неї гроші для участі в акції, вона зможе виграти чотири тисячі гривень. Без вагань рівнянка повела «гостей» до квартири та показала, що має 20 тисяч гривень. Незнайомець перерахував їх, та, начебто поклав гроші у конверт, додавши «виграні» чотири тисячі.

При цьому аферисти застерегли жінку, аби та відкрила конверт лише у сім годин вечора.

Про «виграш» рівнянка одразу розповіла сусідці, а та вже наполягла переглянути вміст конверту, де знаходилися 27 рекламних проспектів торгового закладу.

Поліцейські за цим фактом розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. За словами начальника Рівне нського відділу поліції Василя Зелінського, саме літні люди найбільш потерпають від дій шахраїв, адже вони, здебільшого проживають одиноко, тож потребують більшої уваги. Відтак саме з особами похилого віку аферисти дуже легко знаходять комунікацію.

«Хотілося б звернутися до усіх мешканців міста бути обачними самими та звертати особливу увагу на осіб похилого віку, — повідомляє Василь Зелінський.— Якщо поряд з літніми людьми перебувають підозрілі особи та особи ромської національності не бути байдужими і допомогти цим людям уникнути біди». Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.