А як ви справляйтеся з щоденними стресами? Ми впевнені, що багато хто з вас практично не вживають ніяких дій, щоб привести організм і душевну рівновагу в порядок. Офісні будні, дедлайни, похмура погода і відсутність відпочинку здатні підірвати здоров'я, тому пора б уже задуматися про вірну профілактику. Одним з варіантів може стати спеціальна йога, спрямована на повне розслаблення організму. Обіцяємо, що багато часу на це вам витрачати не доведеться.

Вправа №1

Вигинаємо спину, як кішка, опрацьовуємо хребет, знімаємо втому зі спини. Виконувати цю вправу необхідно протягом 30 секунд.

Вправа №2

Приймайте положення планки, втягніть живіт, спину тримайте рівно. На видиху опускайтеся в чатуранга (як показано на картинці). Піднімайте одну ногу, тягність тулуб, як можна сильніше.

Вправа №3

Приймаємо позу воїна, широко розставивши ноги, і зігнувши одне коліно під кутом в 90 градусів. Потім тягнеться рука до підлоги, інша піднімається паралельно, стежте тим за, щоб розтяжка були якісною.

Вправа №4

Робимо широкий випад вперед і тягнемо тулуб, руки назад. Опрацьовуємо поставу, хребці, м'язи стегон.

Вправа №5

Працюємо над рівновагою! Одну ногу піднімаємо ззаду, тулуб нахиляємо вперед, тягнемося. Повертаємося в положення, робимо присідання і знову йдемо по тому самому колу. Спочатку варто зробити 12 разів на одну ногу, потім на іншу.

Вправа №6

Початкове положення: встаємо на коліна, повільно відкидаємо тіло назад, руками спираємося на п'яти, тягнемося.

Вправа №7

Робимо класичний місток, утримуємо тулуб в такому положенні протягом 30 секунд (можна менше). Стежимо за відчуттями.

ДЖЕРЕЛО


Читай також:

Вода з лимоном зранку: користь чи шкода?

5 причин прийняти холодний душ

Поради фітнес-тренера: Як швидко схуднути влітку