Днями на митному посту «Городище» працівники Рівненської митниці ДФС завадили незаконному ввезенню на територію України годинників з ознаками старовини.

Про це сьогодні, 27 червня, повідомив заступник начальника Рівне нської митниці ДФС – начальник Управління протидії митним правопорушенням Олег Павлюк.

- Громадянка Республіки Молдова автомобілем «KIA CERATO» їхала з Республіки Білорусь до Молдови у приватних справах. Для в'їзду на територію України вона обрала смугу руху спрощеного митного контролю «зелений коридор» - тобто заявила, що жодних предметів, обмежених чи заборонених до переміщення через митний кордон України не перевозить.

Проте, під час проходження митного контролю жінка помітно нервувала, тому працівники митниці вирішили більш ретельно оглянути автомобіль і не помилились. У багажному відділені автомобіля в картонній коробці з боковим написом «Жидкость для мытья посуды», яка була заклеєна прозорим скотчем знаходились речі, частини з яких, ймовірно, мають художнє, історичне значення та можуть становити культурну цінність.

Зокрема було виявлено: бритву механічну з іменним написом, наручні та кишенькові годинники виробництва Шейцарії та СРСР. Крім того, було знайдено 2 пакети з напиленням металу жовтого кольору та скляну банку із залишками металів, схожих на частини корпусів годинників, - деталізував Олег Павлюк.

Відносно правопорушниці складено протокол про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Предмети правопорушення вилучені.

Про це повідомляє Рівне нська митниця ДФС України.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv