Літнє сонцестояння, або «сонцеворот», означає пік тривалості світлого часу доби. Саме 21 червня (залежно від року) припадає найдовший день і найкоротша ніч для північної півкулі.

Літній сонцеворот належить до язичницьких свят. В день літнього сонцестояння за старих часів відзначали свято середини літа — Літу. Цього дня стрибали через багаття, співали пісень, купалися, танцювали і веселилися. Це свято втілює достаток, родючість, щастя, життєрадісність.

З древніх часів до наших днів дійшли обряди і традиції щодо Дня літнього сонцестояння. Багато наших сучасників вірять, що вони не втратили своєї життєздатності і магії. Вони вважають, що в ці дні енергія сонця досягає своєї величезної сили і дає потужний заряд для ворожби та програмування долі на щасливі події, добробут і успіх.

Обряд на виконання бажання. Загадуйте бажання 21 червня. Для цього підіть у поле і сплетіть з польових квітів вінок. Сплітаючи його, перебувайте в гарному настрої і думайте про своє бажання. Вінок здавна вважається символом життя, тому надіньте його на голову. Постарайтеся на природі розпалити вогонь і пожертвуйте йому якусь свою річ – хустку, гаманець, будь-який предмет одягу. Кидаючи у вогонь річ, говоріть слово: «Оплачено!» — так ви заплатили за те, щоб бажання здійснилося.

Обряд на гроші. Щоб залучити грошовий потік у своє життя і досягти достатку слід в день сонцестояння взяти весь дріб'язок з гаманця і заховати його під поріг будинку або дверний проріз вхідних дверей. Ви побачите, як через якийсь час гроші почнуть прибувати до вас з найнесподіваніших джерел.

Обряд на створення оберега. Обереги й талісмани, створені в день літнього сонцестояння, мають велику енергетичну і магічну силу. Найбільш сильний оберіг, який в давнину робили в цей день називався Відьмині сходи. Майстрували його так: брали стрічку золотистого або жовтого кольору і дев'ять різнокольорових намистинок і потім сплітали оберіг, нанизуючи на стрічку намистинки. Починали з вузла, потім йшла бусинка, потім вузол, після нього шматочок стрічки і знову вузол і так далі, поки не надінуться всі намистини, і закінчення оберега закріплювалося вузлом. Під час того, як нанизувалася кожна намистина, загадувалося нове бажання. Цей оберіг носили з собою або підвішували біля дверей.

Астрологи радять

Астрологи радять у цей день загадати найзаповітніше бажання. Вони також вважають, що найдовший день в році по-різному впливає на знаки зодіаку.

Так, особливо вдалим 21 червня обіцяє бути для представників вогняних знаків, яких оберігає Сонце. Це — Леви, Овни, Стрільці. Астрономи також вважають день літнього сонцестояння містичним.

На думку фахівців, на сонцеворот дуже сильно реагує і природа. До цього дня, як правило, всі рослини намагаються досягти максимуму в зростанні, а після літнього сонцестояння вже користуються накопиченими силами.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Обручки: прикмети, які запрограмують щасливе сімейне життя

12 ритуалів, які перетворять вас в улюбленця долі