Практично кожна людина їла банани. Трохи менше людей знають, що банан - це ягода. І нажаль, дуже мало хто знає, як використовують банани у домашньому господарстві. Пропонуємо вам дізнатися, як використовувати банан для вирішення найрізноманітніших проблем у вашій оселі.

Полірування шкіряного взуття й виробів зі срібла.

Якщо раптом закінчився взуттєвий крем, на допомогу прийде шкірка банана. Видаливши волокна з внутрішнього боку шкірки, протріть нею зовнішню поверхню взуття. Потім відполіруйте шматочком м'якої тканини або паперовим рушником. Так само можна відполірувати срібло.

Бананова маска для обличчя.

Вона зволожить суху шкіру, м'яко очистить і заспокоїть подразнену. Один стиглий банан, яєчний жовток, по ч. ложці вершків і маслинової олії (або меду) перемішати й нанести на чисте обличчя на 20 хвилин. Потім змити прохолодною водою й промокнути рушником.

Відбілювання зубів.

Шкіркою банана щодня тріть зуби круговими рухами не менше 2-3 хвилин. Через місяць зуби стануть помітно білішими.



використовуємо банани у побуті

Засіб від бородавок.

М'якоть банана роздавіть виделкою й нанесіть на бородавку. Можна скористатися й внутрішнім боком шкірки. Калій, що міститься у фрукті, сприяє ефективному й безболісному виведенню бородавок.

Догляд за кімнатними рослинами.

Щоби "освіжити" кімнатні рослини можна скористатися знову ж банановою шкіркою. Нею протирають листя рослин, видаляючи забруднення. Після цього рослини знову виглядають свіжими й доглянутими.

Боротьба із садовою попелицею.

Навколо уражених рослин розкидайте дрібно порізані шкірки й прикопайте в землю на 2-3 сантиметри. Попелиця зникне.

Залучення бджіл і метеликів у сад для запилення.

Для цього підійдуть перезрілі банани. У них треба зробити невеликі дірочки й розкласти банани на гілках дерев. На солодкий аромат злетяться корисні комахи й на подяку за частування обпилять всі ваші рослини. Банани потрібно замінювати в міру їхнього використання.

Засіб проти опіків, забитих місць і скалок.

Прикладіть шкірку банана внутрішньою поверхнею до опіку або забитого місця. Олія, що міститься в шкірці, зніме болючі відчуття. Банановий компрес допоможе також упоратися з мозолями й позбутися від скалки.

Джерело