Новини Рівного. Відео on-line. Все про телекомпанію - Телеканал «Рівне 1»
33001 Україна, Рівне Петра Могили, 28 Г
096-11-400-11 info@rivne1.tv
Оля Боровець - модель і актриса
11-річна модель та акторка з Рівного поїде підкорювати Голлівуд
Кастинги, покази, фотосесії та ролі у театрі. А між цим усім – навчання у школі. Так живе юна рівненчанка Оля Боровець . І цей шалений темп життя її зовсім не втомлює. Більше того вона завжди прагне більшого: підкоривши одну вершину, ця світловолоса дівчинка вже бачить наступну. Цього літа на 11-річну модель та молоду актрису чекає непересічна подія - участь у світовому чемпіонаті з виконавчих видів мистецтв WCOPA, що пройде у Голлівуді. Чи легко підготуватись до конкурсу такого рівня та що надихає рівненську Полліанну працювати ще наполегливіше? Про це і не тільки Rivne1.tv розповіла сама Оля.
Ім'я 11-річної Олі Боровець у Рівному відоме. Поміж іншим дівчинку знають завдяки участі у виставі «Полліанна» Рівне нського облмуздрамтеатру. Щоб отримати головну роль, їй довелось пройти жорсткий відбір, щоб вийти на сцену поряд з професійними акторами, витримати кілька місяців напружених репетицій. У театрі довелося навчитись багатьом новим, непростим речам, але акторство дівчинці подобається. Тож вона легко вжилася в роль Полліанни і вже понад два роки радує рівненського глядача майстерним виконанням.
- Текст сам влігся у моїй голові. Спеціально заучувати роль мені не довелось. Лише над двома епізодами довелось посидіти довше. Було непросто, адже для мене стільки всього у театрі було вперше та ще й маму, яка могла б мене підтримати, на репетиції не пускали. З цією виставою ми побували на фестивалі у Кам'янському (Дніпродзерджинськ), на гастролях у Вараші, Житомирі та інших містах України. Ще хотілося б поїхати до Києва
— Оля Боровець
Олю засмучує, що у виставах рідко задіюють дітей, та й ролей для хлопчиків завжди більше, адже грати їй подобається.

Але не акторством єдиним. Як на свої 11 років дівчинка має чимало дипломів та нагород за участь у різноманітних конкурсах, фотозйомках та показах. Звісно, усе це займає багато часу і нерідко доводиться відпрошуватись з уроків. Хоча на успішність пропуски у школі не впливають, каже юна актриса:
Я не відмінниця, але вчуся добре. Дбаючи про мої знання, вчителі неохоче відпускають мене з уроків. Стараюсь планувати все в позаурочний час, але все ж якщо потрібно, у школі мені йдуть назустріч. У нас дуже активний клас, особливо хлопці. На уроках музики можемо трохи пошуміти. Люблю всі предмети, але найбільше зарубіжну літературу та англійську. Іноземну вчу зараз наполегливо і за останній місяць рівень англійської покращився. Маю 10 балів і цьому дуже рада
— Оля Боровець





Оля з 6 років займається моделінгом, тож вже має досвід участі у фотосесіях та конкурсах. Тепер тренування та репетиції перед показами займають значно менше часу. «Я легко вчусь і маю певний досвід. Тому вистачає прийти напередодні, один раз побачити, як треба ходити по подіуму, і можу одразу йти на показ», - каже Оля.

Фото Олега Фещука
Фото Олени Додчук
Фото Людмили Гошко
Фото Людмили Гошко
Попереду у маленької моделі і актриси серйозне випробування. Зараз вона готується до важливого чемпіонату, який відбудеться у самісінькому Голлівуді. Йдеться про The World Championship of Performing Arts (WCOPA) - щорічний конкурс талантів, організатором та президентом якого виступає Гриф O'Нил, підтримує його кіноактор та екс-губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер.

Участь у конкурсі беруть учасники з більш як 50 країн світу. Але такої конкуренції наша Оля не боїться, адже сама участь для неї - це вже перемога над собою і вихід на новий рівень.

270 дітей взяли участь в українському кастингу. З них відібрали лише 9 учасників, у тому числі і юну рівненчанку Олю. Вона представлятиме Україну у п'яти номінаціях конкурсу: фото-модель, моделінг- вихід у стильній вечірній сукні, casual-style, танець у стилі hip-hop/funk та акторська майстерність. Саме остання номінація подобається дівчинці найбільше і на неї покладає великі надії.

Wcopa2017 Team Ukraine
Фото зі сторінки Wcopa Wcopa у ФБ
Зараз я старанно готуюся до участі саме у цьому конкурсі. Це трішки виснажує. Але я у всьому вчусь знаходити позитив і йти далі до поставленої мети. Я черпаю натхнення у приємних, красивих речах, які мене оточують. Наприклад, на щодень, мене надихає одяг «Пара Solo», який дуже люблю носити. З цим брендом я познайомилась на модних показах. Та ще до того, як почала демонструвати речі від «Пара Solo» мала не один комплект у власному гардеробі. Під цим брендом випускають справді модний і разом з тим зручний одяг для підлітків
— Оля Боровець
Фото: Андрій Палій
В усіх починаннях підтримують і супроводжують юну модель батьки. Переважно розвитком талантів дівчинки займається мама. Вона завжди поряд, щоб порадити і допомогти в потрібний момент, але разом з тим дозволяє дівчинці приймати рішення самостійно. Адже Оля, незважаючи на юний вік, досить розважлива, ініціативна та комунікабельна. Вона швидко знаходить спільну мову з співрозмовниками різного віку. (До слова, під час нашої розмови Оксани Боровець, Олиної мами, поряд не було, і дівчинка впевнено розповідала про свої життєві досягнення та плани на майбутнє).

Значну підтримку у підготовці до голлівудського конкурсу юна рівнянка отримує не лише від батьків, а й від дизайнерів одягу улюбленого бренду «Пара Solo». Вони готують спеціально для дівчинки чотири стильні образи. Окрім того вони у такому ж стилі Femili look шиють сукню і для Оксани Боровець. У цьому платті мама йтиме разом з донькою на конкурсному дефіле червоною доріжкою.

Одяг, що надихає
Лілія Кухарчук та Юрій Бабаєв, дизайнери бренду Пара Solo, створюють вбрання для дітей шкільного віку. Виготовляючи стильний, красивий одяг, у якому зручно почуватиметься кожен юний модник, вони запрошують до його демонстрації усіх бажаючих дітей, що полюбляють одяг від Пара Solo . (Виключення становлять хіба що покази рівня Ukrainian Fashion Week, де до участі залучаються лише професійні юні моделі).

-У дефіле Пара Solo може взяти участь кожен підліток, який хоче спробувати себе у ролі моделі і зможе створити на подіумі справді незабутній образ. Так на подіум потрапила харизматична, золотоволоса Оля Боровець.
Ми розмістили оголошення, що нам потрібні діти для фотозйомки. Батьки Олі відгукнулись, ми домовились про зустріч. Побачивши дівчинку ми зрозуміли що у неї образ, який відразу запам'ятовується. Окрім того вона легко працює в кадрі
— Лілія Кухарчук, дизайнер
Дизайнери розповіли наскільки важливою для них є робота саме з дітьми підліткового віку.
З ними цікаво працювати, бо вони вже самі обирають собі одяг, тонко відчувають модні тенденції.Розуміють, що виглядатиме модно і красиво, а що ні. Наші юні клієнти одночасно є і нашими моделями на подіумі. Ми бачимо наскільки вони щирі, стараються зробити усе якнайкраще. Це надихає! Потім в тебе після цього довгий час гарний настрій
— Лілія Кухарчук, дизайнер
Та головне для Лілії та Юрія не стільки одяг, як можливість змінити життя цих дітей.

Юрій Бабаєв та Лілія Кухарчук
"За довгі роки співпраці із підлітками, звернули увагу на те, що є багато несміливих дітей, з нерозкритим потенціалом, тому тепер працюємо так, щоб допомогти їм змінитись. І батьки розуміють це, приходять разом з дітьми до нас. Ми спілкуємось з ними, даємо поради. Після 5-6 показів ці діти стають більш впевненими в собі. Це певною мірою терапія для дітей. Їм у майбутньому буде легше. Ми не виставляємо конкретних вимог до зовнішності, статури дітей, адже усі діти гарні"
Фото Олени Додчук
Фото Олени Додчук
Фото Олени Додчук

Олю Боровець дизайнер Юрій Бабаєв назвав «бурштиновою дівчинкою» (Amber girl). Але не через те, що вона з Рівне нщини- бурштинового краю, а саме завдяки її сонячному образу і стилю.

Спеціально до конкурсу дизайнери Пара Solo готують для Олі чотири образи. Це буде абсолютно нове ексклюзивне вбрання. Сукню небесно-блакитного кольору, оздоблену мереживом з вишивкою стразами сваровського та одяг в casual-style.

Вже 25 червня наша Оля Боровець відлітає у Голлівуд представляти Україну, і Рівне нщину! Дівчинка впевнена:

Фото Андрій Палій
Майбутнє належить тим, хто вірить в красу своєї мрії. Моя мрія – гідно, на всі сто представити Україну на Чемпіонаті світу World Championships of Performing Arts. Хочу надихнути інших дітей на досягнення бажаних цілей та на саморозвиток. А ще - показати, що навіть в юному віці можна творити власну красу і мистецтво!
— Оля Боровець


Оля має різні захоплення. Нещодавно вона зацікавилась відеоблогінгом. На своєму каналі у YouTube - Olha Borovets TV - вона розміщуватиме і короткі відео з чемпіонату WCOPA.
Також слідкувати за перебігом подій на чемпіонаті і не тільки можна на сторінці Олі у Фейсбук - Olya Borovets

Нам залишається вболівати за нашу землячку, і вірити, що ця маленька сонячна дівчинка зможе зробити наш світ хоч трохи кращим і світлішим. І звісно - бажаємо їй перемоги у Голлівуді.

З талановитою моделлю та дизайнерами-натхненниками спілкувалась: Наталка Гусарук

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: