Правоохоронці попереджають жителів Рівненщини про кримінальну відповідальність за вирощування рослин снодійного маку та конопель. За наркотичні плантації «садоводи» можуть поплатитися сімома роками за ґратами.

З метою виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження із 25 травня до кінця вересня правоохоронці проводять заходи під умовною назвою «Мак».

Про це інформує Відділ комунікації поліції Рівне нської області.

Відповідно до чинного законодавства, а саме до статті 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у виді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту строком до шести місяців, або обмеження волі строком до трьох років.

За незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин передбачено позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Правоохоронці нагадують громадянам, що посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали відповідну ліцензію.

Усіх, хто володіє інформацією про факти незаконного вирощування, виробництва, збуту чи зберігання наркотиків просимо звертатися у поліцію за номером «102».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv