Патрульні притягнули до відповідальності недобросовісних господарів собак.

Вчора, 8 червня, близько 10-вечора, патрульним надійшло повідомлення про те, що в парку Шевченка невідомі вигулюють на дитячому майданчику собак.

Патрульні зафіксували адмпінправопорушення та винесли на 37-річну та 34-річну рівнянок 2 протоколи за ч.1 ст.154 КУпАП (порушення правил тримання котів і собак).



pic

Нагадуємо, що згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушенння правил тримання собак і котів передбачене покарання.

Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомили в управлінні патрульної поліції Рівного.