Двоє чоловіків навідалися до двох рівнянок похилого віку і, представившись медиками, виманили у них сім тисяч гривень. Про подію до поліції повідомила соціальний працівник.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram:Rivne1.tv

Ще 30 травня до 89-річної жительки обласного центру навідалося двоє молодих чоловіків, які представилися лікарями однієї з медичних установ. Запропонувавши огляд, почали вимірювати тиск та розпитувати про загальний стан здоров’я. Після обстеження резюмували, що жінка хвора, тож виписали рецепт. Курс лікування сягав 21 день, тому і ціна відповідна – дві тисячі гривень. Пенсіонерка не вагаючись віддала шахраям гроші, натомість «медики» запевнили, що у понеділок прийде медсестра.

Така ж ситуація трапилася і з 92-річною рівнянкою, яка проживає у цьому ж будинку. Тільки у цій квартирі аферисти збагатилися на п’ять тисяч гривень.

Лише учора, першого червня, коли пенсіонерок відвідала соціальний працівник, 56-річна рівнянка розповіла про візит «медиків». Тоді і з’ясувалося, що ліками були вітаміни, у підробленому рецепті були зазначені лише знеболюючі. Крім того, шахраї ще й залишили апарат для визначення концентрації солі в організмі. Як ним користуватися, повинна була розповісти медсестра у понеділок.

У поліції за фактами шахрайства розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські звертаються до одиноких та осіб похилого віку, не впускати невідомих та підозрілих громадян у помешкання. В іншому випадку – не вступати з ними в розмову або хоча б перевірити документи чи покликати когось на допомогу.

Відділ комунікації поліції Рівне нської області.