Новини Рівного. Відео on-line. Все про телекомпанію - Телеканал «Рівне 1»
33001 Україна, Рівне Петра Могили, 28 Г
096-11-400-11 info@rivne1.tv
Теплі кредити
Чи тепло рівнянам
від "теплих кредитів"?
Матеріал підготовлено у рамках спецпроекту "Україна +"
у співпраці з ГО "Інтерньюз-Україна".
Це нововведення є пострілом на двох зайців: так стимулюють створення ОСББ та впровадження енергозберігаючих заходів у багатоповерхівках. Саме за такою програмою почали економити і жителі Рівне нщини.
Рівнянка Олександра каже, скористалися теплим кредитом вже двічі. І взимку відчули полегшення в платіжках за комуналку.
Цьогоріч держава на відшкодування по енергоощадним кредитам виділила понад 400 мільйонів гривень. Сума більша ніж торік, Але, щоб допомогти більшій кількості людей знижено відсоток відшкодування. Якщо торік можна було повернути до 70-ти відсотків кредиту за рахунок держави то нині - щонайбільше - третину.

Оформити теплий кредит можна в одному з чотирьох державних банків. Як бонус - охочі заощадити тепло можуть отримати іще 15 відсотків від кредиту за рахунок міського бюджету. Саме за цією програмою і здійснили заміну вікон та утеплення в ОСББ «Галицького 4". півмільйона дало місто, майже 400 тисяч - держава. Решту - мешканці будинку. Тепер за тепло платять майже вдвічі менше.
Кредит це обов'язкова умова. Навіть якщо ви маєте гроші на те саме вікно, ви не можете платити готівкою. Ви звичайно можете, але в такому разі держкомпенсації у 30-40% ви не отримаєте. А якщо ж ви претендуєте на відшкодування - доведеться іти в банк.

Енергоефективність на місцевому рівні

Проект ГО "Інтерньюз-Україна" за підтримки Internews

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: