Проект спрямований на надання якісних соціальних послуг, допомогу в адаптації та психологічну підтримку учасникам АТО, членам їх сімей та членам сімей загиблих.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Суть проекту – це створення мережі соціальних працівників при сільських та селищних радах району. Загалом задіяно 10 соціальних працівників з числа безробітних, які перебували на обліку в районному центрі зайнятості. Серед них є психологи, соціальні працівники, педагоги, також учасники АТО. Всі проживають на території тих сільських та селищних рад, мешканцями яких будуть опікуватися.

Голова Рівне нської районної державної адміністрації Володимир Пилипчук зазначає, що цей проект передусім спрямований на надання швидкої і головне якісної соціальної та психологічної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей.

Перед роботою спеціалістів очікує навчання. Їх підготовкою займатиметься керівник ГО «Психологічна служба Євромайдану» Ольга Яковлева. Загалом соціальні працівники спостерігатимуть за учасниками АТО та членами їх сімей, надаватимуть необхідну інформацію, при потребі здійснюватимуть соціальний супровід, допомагатимуть в адаптації, інформуватимуть координаторів проекту про складнощі з метою їх вирішення спільними зусиллями.

Фінансуватиметься проект з районного бюджету та бюджету центру зайнятості. Пізніше цей досвід планують поширити на інші регіони, адже цей проект може бути корисним для всієї України.

Про це повідомляє Рівне нська районна державна адміністрація.