Кристина Ореховська взяла самовідвід від ведення справи про притягнення до адміністративної відповідальності голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Нагадаємо, на держслужбовця департамент захисту економіки Нацполіції склав протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, бо голова ОДА вчасно не передав корпоративні права на ТзОВ «Сталь-М».

Суддя Кристина Ореховська, яку автоматизована система визначила головуючою у справі, 28 квітня взяла самовідвід. Пані Ореховська зазначила, що навчалася з Олексієм Муляренком в одній школі і дружила з ним.

«Після школи довгий час підтримували тісні дружні стосунки. На сьогодні вони не погіршилися. Періодично спілкуємося під час зустрічей та в соціальних мережах Інтернету. Це може стати підставою для виникнення сумніву сторін в об'єктивності та неупередженості судді, а тому ця обставина вимагає від судді заявити самовідвід», — зазначено у постанові, опублікованій на Єдиному державному реєстрі судових рішень.

До 10 травня сайт Судової влади України на реконструкції, тож перевірити, кому з суддів міськсуду дісталася справа про корупційний протокол на голову ОДА, наразі неможливо.

Нагадаємо, що до того, як Олексій Муляренко став секретарем міськради Рівного у 2015 році, він був директором створеного ним підприємства з виробництва дверей «Сталь-М». Нині фірмою за документами керує його заледве повнолітній син Андрій, якому належить 10 відсотків від загального капіталу. Решта 90 відсотків — у власності батька. Правоохоронці склали на п.Муляренка протокол за ч.2 ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення встановлених законом обмежень щодо входження до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку), що передбачає штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100-8500 грн.) з конфіскацією отриманого доходу від такої діяльності.

Олексій Муляренко стверджував, що нічого не порушив, бо мовляв, не бере участі в управлінні «Сталь-М», а є лише засновником і власником.

Про це повідомляє Рівне Вечірнє