Ати - бати йшли солдати. Рівненщина сьогодні урочисто відправила до лав збройних сил України першу сотню призовників. Про те, чи стане осінній призов строковиків останнім, військові начальники мовчать, і поки готуються до призову наступного року. А балачки навколо повного переходу армії на контракт називають спекуляцією.

Уже завтра ці юнаки змінять звичний для них цивільний одяг на військову форму. Цьогоріч держава кличе до лав вісімсот десять юнаків з Рівне нщини. Проте лише сотня з них служитиме на Рівне нщині .

Ще одним своїм досягненням військові називаю те, що призовники йдуть до армії добровільно. Неохочих до служби навіть нам знайти не вдалося.

А поки на дворі збірного пункту до армії урочисто проводжають майже сотню юнаків, всередині медичний огляд проходять новоприбулі призовники.

Не на загал медики нарікають на стан здоров’я призовників. Особливо міських юнаків. Щоправда, останні кілька років хворих хлопців поменшало.

Першу партію призовників проводжали традиційним прощанням слов’янки, з єдиним побажанням - повернутись додому здоровими.