8 травня на Рівненщині, як і по всій Україні, відзначається День пам’яті та примирення.

Саме цього дня 72 роки тому відбулося підписання акту капітуляції нацистської Німеччини. Війна у Європі закінчилася і цей день вшановують усіх загиблих у Другій світовій війні.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Вшанування Дня пам’яті та примирення розпочнеться вже об 11.00 флеш-мобом «Сили добра», на Меморіалі Вічної Слави, що на вулиці Київській. Годиною пізніше, на кладовищі «Нове», відбудеться панахида та покладання квітів до Алеї Героїв.

У вечірній час цього дня, о 22.00, пройде патріотична акція «Перша хвилина миру». Мистецький захід відбудеться на військовому меморіалі, що на вулиці Дубенській. Акція завершиться символічним запаленням «вогню миру» рівно о 23:01 - хвилиною тиші. Саме у цей час у Європі після капітуляції нацистської Німеччини врешті запанував мир - Перша хвилина миру.

Вже 9 травня, у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, о 10.00 до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну» (майдан Магдебурзького права) покладуть корзини та квіти.

Після того, об 11.00 на військовому меморіалі кладовища «Дубенське», відбудеться мітинг-реквієм « Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Загалом упродовж травня у всіх районах Рівне нщини пройдуть заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Запрошуємо усіх охочих долучитися до пам’ятних заходів. Цьогоріч 8-9 травня знову відзначатимуть із символічним червоним маком на грудях.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На Рівне нщині поліцейські здійснюють мрії [ВІДЕО]