В Рівному зібралися медійники з усієї України. Усіх об'єднав фестиваль "Калинові острови". В обласному центрі він проходитиме вперше. Загалом це вже 13 фестиваль. Символічно до його відкриття у санаторії "Червона калина" презентували "Калиновий острів".

"Калиновий острів" розмістився посеред озера. І став своєрідним символом 13 фестивалю телерадіопрограм "Калинові острови". Цьогоріч фестиваль, запевняють організатори, буде особливим. Участь творчому конкурсі братимуть не лише державні телерадіокомпанії, а й комерційні. Це на думку ініціаторів фестивалю додасть здорової конкуренції між усіма регіональними медійниками. А ще, вперше у складі журі виступатимуть міжнародні експерти.

Переможців буде визначено у 13 номінаціях. Усі учасники фестивалю, а їх цьогоріч більше шістдесяти, сподіваються на перемогу. Утім для більшості головне не це.

Результати фестивалю будуть відомі вже 10 жовтня. Саме цього дня в обласному академічному театрі відбудеться грандіозний концерт і нагородження кращих серед кращих.

Участь у фестивалі бере і телекомпанія "Рівне 1". Вона представлена фільмом Руслани Броновицької "На полі берестецької битви" з циклу "Сім чудес Рівне нщини". Цей фільм боротиметься за перемогу у номінації "Перлини рідного краю"