У селі Городок Володимирецького району триває робота над локалізацією африканської чуми свиней (АЧС).

У селі Городок Володимирецького району у приватному господарстві виявили загибель домашніх свиней. Експертиза наступного дня засвідчила діагноз – африканська чума.

З метою координації дій проведено засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Володимирецькій РДА, рішенням якої визначено межі епізоотичних осередків, зони захисту та нагляду, затверджено план заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три райони Рівне нщини на карантині через африканську чуму [ВІДЕО]

На село Городок накладено карантин.



pic

На місці вже працюють відповідні служби. При в’їзді до села встановлені два ветеринарно-поліцейські пости. Облаштовуються дизбар’єри. Спеціалісти обстежують приватні домогосподарства, їх у селі більше 30. З метою локалізації інфекції у селян вилучатимуть свиней. В усьому районі заборонено продаж м'яса свинини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через африканську чуму біля Рівного спалять 150 свиней

Якщо ж нових випадків захворювання не зафіксують, карантин може бути знятий через 40 днів. Ветеринари закликають людей бути обачними. Хоч вірус і є безпечним для людини, проте захворювання здатне швидко розповсюджуватися. Про випадки мертвих і хворих свиней відразу необхідно повідомити фахівців ветеринарної служби.

Нагадаємо, з початку року на Рівне нщині це вже третій випадок загибелі свиней через африканську чуму. У Березнівському та Рівне нському районах після проведених заходів з оздоровлення вже знято карантин, повідомили із прес-служби РОДА.