Сьогодні у ході засідання бюджетної комісії обласної ради депутати погодили розподіл коштів субвенцій з державного бюджету між районами та містами області.

Майже 580 тисяч гривень (579 930,00 грн) спрямовано міському бюджету м.Рівне для придбання житла родині учасника антитерористичної операції, яка потребує поліпшення житлових умов. До слова, у минулому році таким чином було придбано житло для 22 родин загиблих учасників АТО, або тих, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких виникла внаслідок участі в АТО.

Крім того, в область надійшло майже 15 мільйонів гривень (14 904 300,00 грн) субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань. А саме – серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу, бронхіальної астми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багато лісу не буває: на Рівне нщині перевиконали план з посадки лісових насаджень

Як поінформував заступник начальника управління охорони здоров’я Ігор Добровольський, ці кошти розподілені між містами, районами та об’єднаними територіальними громадами області відповідно до статистичних даних про кількість хворих, які страждають переліченими вище хворобами.

Депутати погодили запропонований розподіл коштів субвенції між районами. Тож кошти будуть оперативно спрямовані до місцевих бюджетів, за рахунок чого хворі з відповідними захворюваннями отримають безкоштовні ліки.

Найбільше коштів – майже 3 мільйони 700 тисяч гривень спрямовано міському бюджету м.Рівне , адже в місті нараховується понад 104 тисячі хворих з відповідними захворюваннями. 1 мільйон 367 тисяч гривень спрямовано в Сарненський район, тут чекають на безкоштовні ліки понад 39 тисяч хворих, 1 мільйон 41 тисячу гривень отримає Костопільський район, де нараховується майже 30 тисяч хворих з відповідними захворюваннями.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv