Про силу слова писали ще в давнину. Словом Бог створив світ. Про значення слова в житті людини говорять і психологи. Ним можна морально вбити або надихнути на нові звершення. Особливо сприйнятливі до слів батьків діти. Які важливі фрази потрібно говорити дитині перед сном, щоб вона росла щасливою і здоровою.

Протягом дня може не вистачати часу сказати дитині приємні слова. Візьміть за правило повторювати малюкові ці фрази перед сном, щоб він відчував батьківську любов.

1. Якби я могла вибрати будь-яку дитину на світі, я б вибрала тебе. Така фраза допоможе малюкові відчувати свою важливість.

2. Я тебе люблю. Ми так рідко говоримо цю фразу людям, яких воістину любимо. Але ж ми справді любимо наших дітей просто за факт їх існування.

3. Ти великий (велика) молодець. Можна ще перерахувати чому.
4. Вибач мене. Багато батьків не вміють вибачатися перед дітьми. Вибачення - не показник вашої слабкості, навпаки, тільки сильні духом батьки можуть визнати помилки. Важливо миритися з дитиною після сварки до того, як вона засне, щоб вночі ви не лягали спати з образами.

5. Я вірю в тебе. Без віри батьків, дитині буде складно в зовнішньому світі. Важливо нагадувати дітям, що ви вірите в них.


6. Я рада, що ти є в моєму житті. Постійні моралі від батьків "дарують" дітям почуття непотрібності. Тому непогано було б нагадувати, що ви щасливі від їх присутності у вашому житті.

7. Ніхто не ідеальний. Особливо ця фраза буде корисна дитині, яка не впевнена в собі. Діти повинні знати, що кожна людина має право на помилку, як і право її виправити.

8. Дякуємо. Важливо дякувати дитини перед сном за щось хороше, що вона зробила сьогодні. Ваші слова подяки навчать її цінувати себе і цінувати інших людей.