Рівнянин Віктор Булига став членом новоствореної Української кіноакадемії, яка визначатиме володарів нашого Оскара - кінопремії "Золота дзиґа".

"Золота дзиґа" — це національна кінопремія, що вперше буде вручатися 20 квітня 2017 року в Києві, за рішенням новоствореної Української Кіноакадемії.

Серед її членів - рівнянин Віктор Булига.



pic

Він - сценарист, режисер числених ігрових фільмів та короткометражок, найвідоміші з них - "Тунель" та "Кавалери" - здобули престижні нагороди не одного фестивалю.

Як розповів Віктор Булига, члени кіноакадемії обрали 15 членів Правління.



pic

Саме вони формуватимуть shortlist номінантів премії.

З цього переліку члени Кіноакадемії обиратимуть переможців у наступних номінаціях "Найкращий фільм", "Найкращий режисер" (Премія ім. Ю. Г. Іллєнка), "Найкращий актор", "Найкраща акторка", "Найкращий актор другого плану", "Найкраща акторка другого плану", "Найкращий оператор-постановник", "Найкращий художник-постановник", "Найкращий сценарист", "Найкращий композитор", "Найкращий документальний фільм", "Найкращий анімаційний фільм", "Найкращий короткометражний ігровий фільм".

- Така премія дуже потрібна Україні, - переконаний Віктор Булига. - Тим більше у нас вже є з чого обирати. На участь у конкурсі Першої Національної Кінопремії було подано 76 повнометражних та короткометражних ігрових, документальних та анімаційних фільмів. Переконаний, що "Золота дзиґа" дасть новий поштовх до розвитку українського кінематографа та відкриє нові імена. А те, що мені довірили місце у Кіноакадемії, це в першу чергу довіра Рівному та певний аванс та сподівання на те, щоб Рівне нщина й далі розвивалась у кінематографічному напрямку.

Урочиста церемонія вручення нагород Українського Оскара - Першої Національної Кінопремії "Золота дзиґа" відбудеться 20 квітня у Fairmont Grand Hotel Kyiv.