У Рівному, 24 березня 2017 року у період часу з 12:00 до 14:00 на Майдані Незалежності, буде проводитися мирна інформаційно-просвітницька акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

Організатором даного заходу є Рівне нський обласний благодійний фонд «Наше Майбутнє».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, в Україні захворюваність на туберкульоз складає 94 випадки на 100 тис. населення, проте виявляють лише 70,5 випадків на 100 тис. населення. Також, Україна входить до п’ятірки країн світу з найвищим тягарем мультирезистентного туберкульозу (МРТБ), тобто туберкульозу стійкого до протитуберкульозних препаратів. Люди з активним туберкульозом можуть інфікувати 10-15 людей щороку, серед яких приблизно у 5% людей захворювання розвинеться протягом перших двох років після зараження. Ще 5% інфікованих захворіють протягом життя.

Питання протидії туберкульозу в Україні є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку.

Кількість учасників від 100 до 600 осіб: громадські активісти, представники неурядової організації, журналісти (за бажанням), небайдужі громадяни.

Формат акції: скринінгове опитування населення з метою раннього виявлення туберкульозу, комунікація з представниками ЗМІ з використанням апаратури, демонстрація плакатів, поширення інфоматеріалів та відео/фотозйомка.