Депутати облради розглянули питання енергоефективності. Проект викликав дискусію у сесійній залі.

Зокрема, депутат Богдан Файфура, зазначив, що економія підвищує нашу обороноздатність. Тож пропонує спробувати на наступну сесію розробити програму, яка відповідатиме чинному законодавству і реаліям життя.

- Минулого року я піднімав це питання, що шість мільйонів гривень розпиляли, - додав депутат Михайло Кириллов. - Варіант наступний: кожна партія, яка є в раді, має відповідати за програму, за розпил цих коштів. Цю програму категорично не можна приймати.

Програму співфінансування запропонував ухвалити представник Екоклубу Дмитро Сакалюк.



pic

Хотів також прокоментувати програму енергоефективності правозахисник Гліб Олійник, але депутати йому слово не надали.

Депутати поставили під сумнів доречність його виступу, бо він є депутатом. Тому вирішили визначити виступати правозахиснику чи ні голосуванням. 11 голосів за не дозволили правозахиснику виступити.

Олійник сказав, що це не програми енергоефективності, а дерибан. Із вигуками "ганьба" він покинув сесійну залу.

- Коли говоримо про співфінансування, то наші міські комунальні заклади не мають можливості співфінансування. Треба щоб до кінця року у нас була розроблена програма, - акцентував депутат Микола Кучерук.

Врешті, депутати вирішили голосувати за програму в цілому, враховуючи пропозиції ЕКО-клубу. За 48. Рішення прийнято.

Нагадаємо, засідання сесії Рівне нської обласної ради Рівне 1 транслює наживо. Також ви можете стежити за перебігом засідання на сайті Rivne1.tv